Kevyt Caesar-salaatti

Reseptiyhteistyö: kesaruokaa-juustoista

Kevyt Caesar-salaatti

Reseptiyhteistyö: kesaruokaa-juustoista

15 min

Oikaise perinteinen Caesar-salaatin ohje ja jätä majoneesi tekemättä. Mausta salaatti silti reilusti voimakkaan makuisella juustolla. Kevyt Caesar-salaatti sopii grilliruokien lisäkkeeksi tai kevyeksi ruoaksi sellaisenaan.

Ainekset

300 g
roomansalaattia (1 kerä)
10 kpl
retiisiä (1 nippu)
2 rkl
oliiviöljyä
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 dl
1 dl
Valio pastajuusto raaste
½ tl
mustapippuria

Krutongit

4 viipaletta
vaaleaa leipää
2 rkl
oliiviöljyä
suolaa

Ohje

  1. Valmista ensin krutongit. Leikkaa leipäviipaleet kuutioiksi. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paahda leivänpaloja siinä käännellen, kunnes ne ruskistuvat kauttaaltaan. Mausta ripauksella suolaa.
  2. Huuhdo salaatti ja revi suupaloiksi. Pese ja viipaloi retiisit. Yhdistä salaatti ja retiisit laakeassa kulhossa.
  3. Mausta kermaviili hienonnetulla valkosipulilla. Sekoita kermaviili kauttaaltaan salaatin ja retiisien joukkoon. Ripottele päälle pastajuusto ja sekoita. Rouhi päälle mustapippuria ja ripottele pinnalle krutongit. Kevyt Caesar-salaatti on valmis nautittavaksi.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö