Kevyt kalakakku

Reseptiyhteistyö: leivontafoorumi

Kevyt kalakakku

Reseptiyhteistyö: leivontafoorumi

1 h

Leivontafoorumin tammikuun leipomus oli joulun jälkeen kevyttä herkkua. Henna sai III -palkintosijan kalaherkullaan.

Ainekset

Kakkupohja:

100 g voita
1/2 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl vettä

Täyte:

150 g kevyt creme fraichea
250 g vähärasvaista tuorejuustoa
150 g kylmäsavulohta
0,25 dl hienonnettua tilliä
1 pieni salottisipuli
2 liivatelehteä
0,25 dl laimennettua sitruunameh

Koristelu:

100 g katkarapuja
20 g kirjolohen mätiä
pieni pala kurkkua
1 keitetty kananmuna

Ohje

  1. Kakunpohja:

  2. Nypi voi, suola ja vehnäjauhot keskenään ja lisää joukkoon vesi nopeasti sekoittaen. Painele taikina halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä hetki. Lisää irtopohjavuoan reunoihin leivinpaperia.
  3. Täytteen valmistus:

  4. Sekoita creme fraiche ja tuorejuusto. Pilko kylmäsavulohi ja salottisipuli ja lisää ne tillin kera tuorejuustoseokseen. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä ja sulata ne lämpimään sitruunamehuun. Anna hetki jäähtyä ja kaada liivatemehu hyvin sekoittaen nauhana tuorejuustoseokseen. Kaada massa irtopohjavuokaan kakkupohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa mielellään vaikka yön yli.
  5. Koristelu:

  6. Poista irtopohjavuoka ja leivinpaperi juustokakusta ja koristele kalakakku tarjottavaksi.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö