Kiinalainen Mifu-pähkinäkastike

Kiinalainen Mifu-pähkinäkastike

Kiinalaisen keittokirjan innoittamana syntyi mifunoitu kastike riisille. Kiinalaisesta keittiöstä tuttu sweet & sour maku löytyy niin kastikkeesta valkosipulin ja inkiväärin höystämänä kuin myös ruokaisuutta tuovasta sweet & sour Mifusta.

30 min
keskitaso
115 kcal / 100g
0
1

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 pussi (80 g)
cashewpähkinöitä , saksan- tai pecanpähkinöitä paahdettuna
1 pkt (330 g)
100 - 125 g
sokeriherneitä
2
valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 ½ rkl
soijakastiketta
½ rkl
riisiviinietikkaa
¼ tl
cayennepippuria
mustapippuria myllystä
1 rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
2 ½ dl
1 dl
vettä
1 rkl
maissitärkkelystä
1 dl
kesäsipulin vartta viipaleina

Paistamiseen

Ohje

  1. Puolita tai paloittele pähkinät. Paahda ne kevyesti kuivalla paistinpannulla. Siirrä kulhoon.
  2. Kuumenna Oivariini paistinpannulla. Ravista Mifu pakkauksessaan ennen avaamista, lisää pannulle ja ruskista harvakseltaan sekoittaen 4 - 5 min. Siirrä pähkinöiden joukkoon.
  3. Käytä sokeriherneet ja valkosipuli nopeasti kuumalla pannulla. Mausta soijalla, etikalla, cayenne- ja mustapippurilla ja inkiväärillä.
  4. Lisää mehu. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää Mifu-pähkinäseos joukkoon.
  5. Sekoita vesi ja maissitärkkelys tasaiseksi suurukseksi. Lisää se kastikeeseen samalla sekoittaen. Anna kiehua 2 min.
  6. Lisää lopuksi sipuli.
  7. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
115 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
6 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
10 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)