Kikhernepihvit

Kikhernepihvit
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Kikhernepihvit

Kikhernepihvit

Muhevat kikhernepihvit paistetaan kätevästi pikkulettupannulla. Raikas tsatsiki on ehdoton lisuke aromikkaille kikhernepihveille.

Valmistusaika

Työaika
45 min
Yhteensä
45 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
77 arvostelua

Ainekset2 annosta, 12 pihviä

2 annosta, 12 pihviä
2 prk (à 285 g)
esikeitettyjä kikherneitä
2
kananmunaa
1 (80 g)
sipuli
3
valkosipulin kynttä
½ - 1
punaista chiliä
1 - 2 tl
sitruunamehua
1 ruukku
tuoretta korianteria
2 tl
juustokuminaa
1 tl
jauhettua korianteria
½ tl
suolaa

Paistamiseen

2 rkl

Tzatziki

1 dl
200 g
kurkkua
2 tl
kuivattua minttua
½ tl
chilijauhetta

Ohje

  1. Valmista ensin tsatsiki: Valuta jogurtti ja raastettu kurkku. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Nosta jääkaappiin peitettynä.
  2. Valuta kikherneet. Lisää ainekset monitoimikoneen kulhoon: sipulit kuorittuina ja chili ilman siemeniä. Käytä konetta pulssitoiminnolla, kunnes massa on vielä hiukan karkeaa.
  3. Taputtele massasta käsin 12 pihviä aina suoraan pannulle. Pikkulettupannu on tässä erityisen kätevä.
  4. Paista keskilämmöllä voissa molemmin puolin, kunnes ovat kauniin ruskeita.
  5. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Tarjoa tsatsikin kanssa.
Vinkki

Vinkki

Voit myös valmistaa pihvit uunissa 225 asteessa n. 15 min.Pihvien maku syvenee säilytyksen aikana, joten ne voi valmistaa hyvin jo edellisenä päivänä ja lämmittää juuri ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
118 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.