Kimin sokerisuolattua siikaa kesän parhailla juureksilla

Reseptiyhteistyö: MasterChef

Kimin sokerisuolattua siikaa kesän parhailla juureksilla

Kimin sokerisuolattua siikaa kesän parhailla juureksilla

Reseptiyhteistyö MasterChef

Kimin sokerisuolattua siikaa kesän parhailla juureksilla

MasterChef 2020 ensimmäisessä jaksossa tehtävänä oli loihtia annos, joka kertoo makumuistosta ja siitä, mistä kokki on saanut intohimonsa ruoan valmistukseen. Kim valmisti sokerisuolattua siikaa kesän parhailla juureksilla.

1 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset1 Henkilölle

Sokerisuolattu siika

2 kpl Siika file, nahaton
60 g Sokeri
40 g Suola

Piimäkastike

1 dl Piimä
1 tl Suola
1 tl Sitruunan mehua

1-2-3 -liemi

100 g Väkiviinaetikka
200 g Sokeria
300 g Vettä

Pikkelöityjä vihanneksia

3 dl Valmista 1-2-3 -lientä
0,5 kpl Kurkkua
1 kpl Porkkana
0,5 dl Wakame-merilevää, liotettuna

Sitruunavinegretti

1 dl Öljyä
1 rkl Sitruunan mehua
1 tl Suola
1 tl Sokeri

Tilliöljy

1 dl Öljyä
1 puntti Tilliä

Suolaomena

1 kpl Omena
2 tl Suola
2 dl Vettä

Tillilumi

80 g Tapioca Maltodextriniä
20 g Iso maltoa
20 g Tomusokeria
90 g Tilliöljyä
Suola

Rapeita vihanneksia

1 kpl Fenkoli
1 kpl Nauris
1 kpl Kyssäkaali
1 kpl Retiisi
Jäävettä

Ohje

  1. Valmista sokerisuolattu siika. Sekoita sokeri ja suola keskenään. Peitä fileet kokonaan sokeri-suolaseoksella. Anna maustua noin 30 minuuttia. Huuhtele ennen käyttöä kylmällä vedellä ja kuivaa talouspaperilla.
  2. Leikkaa fileet halutun kokoisiksi ja polta ennen tarjoilua pinnat kaasupolttimella kauniin värisiksi.
  3. Valmista 1-2-3 -liemi. Laita kaikki raaka-aineet kattilaan. Kiehauta ja jäähdytä.
  4. Liota wakame-merilevä ohjeiden mukaisesti. Leikkaa pikkelivihannekset ohuiksi siivuiksi esimerkiksi mandoliinilla. Laita pikkelivihannekset maustumaan jäähtyneeseen 1-2-3 -liemeen.
  5. Valmista sitruunavinegretti. Laita kaikki ainekset blenderiin ja pidä päällä noin 3 minuuttia.
  6. Valmista tilliöljy. Laita öljy ja tilli blenderiin. Aja hienoksi tilliöljyksi noin 5 minuuttia. Siivilöi tilliöljy.
  7. Valmista suolaomena. Laita suola ja vesi kattilaan. Kiehauta ja jäähdytä. Kuoriomena ja viipaloi ohueksi siivuksi. Laita siivut jäähtyneeseen suolaliemeen.
  8. Valmista tillilumi. Laita kaikki kuivat ainekset blenderiin. Lisää tilliöljyä noin ruokalusikallinen kerrallaan. Pidä blenderiä sykähdyksittäin käynnissä. Lisää tilliöljyä taas ruokalusikallinen ja toista kunnes seos alkaa muistuttamaan lunta.
  9. Valmista piimäkastike. Lämmitä piimä. Lisää suola ja sitruunan mehu. Sekoita.
  10. Valmista rapeat vihannekset. Viipaloi kaikki raaka-aineet ohuiksi siivuiksi mandoliinilla. Laita jääveteen.
  11. Kokoa annos.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Näillä tuotteilla onnistut

MasterChef 2020

Maailman suurin ja suosituin ruokarealityohjelma MasterChef 2020 käynnistyy syyskuussa Suomessa, ja tuttuun tapaan ohjelmassa 12 kilpailijaa kamppailee saadakseen himoitun MasterChefin tittelin. Valio on mukana mestarikokin metsästyksessä.

TUTUSTU OHJELMAAN

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.