Kinuskijuustokakku

Kinuskijuustokakku

4 h 30 min
keskitaso
353 kcal / 100g
11
16

Kinuskituorejuustoa käyttämällä valmistat helposti herkullisen kinuskijuustokakun niin synttärijuhliin kuin juhlapyhien kakuksi. Vaahtokarkit tekevät koristelusta helppoa ja ne tekevät hauskan yllätyksen kakkupohjan päällä.

Ainekset

12 annosta

Pohja

75 g
175 g
keksejä , esim. Bastogne

Täyte ja pinnalle

4
liivatelehteä
2 dl
3 rasiaa (à 200 g)
2 rkl
vettä
150 g
minivaahtokarkkeja

Kinuskikastike

1 dl
1 dl
fariinisokeria

Ohje

  1. Pingota leivinpaperi (Ø 23 cm) irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin.
  2. Sekoita sulatettu voi ja murennetut keksit. Taputtele seos kevyesti vuoan pohjalle.
  3. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
  4. Vaahdota kerma. Laita tuorejuusto erilliseen kulhoon.
  5. Kuumenna vesi kiehuvaksi esim. kahvikupissa mikrossa. Sulata joukkoon valutetut liivatelehdet. Lisää seos ohuena nauhana esim. vatkaimella sekoittaen tuorejuustoon.
  6. Nostele lopuksi joukkoon kermavaahto.
  7. Ripottele keksipohjan pinnalle noin kolmannes vaahtokarkeista. Lisää päälle täyte. Tasoita pinta.
  8. Ripottele päälle loput vaahtokarkit. Nosta kylmään väh. 4 h tai seuraavaan päivään. Älä peitä, jotta karkit eivät vety.
  9. Kinuskikastike

  10. Mittaa ainekset pinnoitettuun kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.
  11. Keitä kinuskia n. 5 min, kunnes se on rakenteeltaan paksuhkoa siirappia. Keittoaika riippuu kattilan tilavuudesta ja kiehumisen tehosta.
  12. Jäähdytä kastike (se paksuuntuu jäähtyessään). Laita kinuski esim. paksuun elintarvikemuovipussiin, tee kulmaan reikä ja purista kastikeesta koristeraitoja vaahtokarkkien päälle juuri ennen tarjoilua.

Vinkki

Koristelusta jää ylimääräistä kinuskikastiketta. Käytä se jälkiruokakastikkeena hedelmien tai marjojen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
353 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
29 g
Rasva
24 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
24 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)