Kinuskikissan Cookie dough -karamellikakku

Reseptiyhteistyö: Kinuskikissa

Kinuskikissan Cookie dough -karamellikakku

Kinuskikissan Cookie dough -karamellikakku

Reseptiyhteistyö Kinuskikissa

Kinuskikissan Cookie dough -karamellikakku

Tämä kakku on kaikille, jotka pitävät kulhojen kaapimisesta! Raaka pikkuleipätaikina saattaa jakaa mielipiteitä, mutta minä yksinkertaisesti rakastan sitä. Suosittelen, jos tykkäät makeasta, suklaasta ja taikinasta!

12 Henkilölle
5 h
00 arvostelua

Ainekset12 n. 12 annosta

Pohja

250 g
Oreo-keksejä
75 g

Cookie dough -kerros

150 g
2 dl
ruokosokeria
2 tl
vaniljasokeria
hyppysellinen suolaa
3 dl
vehnäjauhoja
2 ½ rkl
1 dl
tummia suklaarakeita

Täyte

7 kpl
liivatelehtiä
2 dl
2 kpl
Valio Fanny karamellivanukasta
1 rkl
sokeria
½ dl
vettä

Kuorrute

130 g
tummaa suklaata
1 dl

Koristelu

150 g
valkosuklaata
tummia suklaarakeita
mansikoita

Ohje

  1. Murskaa keksit tehosekoittimessa. Sulata voi ja yhdistä keksimurskan kanssa. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Suojaa reuna kalvolla tai sipaise siihen öljyä saadaksesi kakun irtoamaan siistimmin. Painele keksiseos vuoan pohjalle.
  2. Vatkaa voi ja ruokosokeri sekaisin. Lisää vatkaimella sekoittaen loput aineet. Levitä taikina keksipohjan päälle jauhotetuin sormin painellen. Nosta vuoka jääkaappiin.
  3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon karamellivanukas. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia.
  4. Paloittele kuorrutteen suklaa kattilaan. Lisää kerma. Lämmitä lieden miedoimmalla lämmöllä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. Kaada kakun päälle ja anna valua hieman reunoille. Nosta jääkaappiin jähmettymään.
  5. Temperoi valkosuklaa lämmittämällä se ensin 40-asteiseksi ja jäähdyttämällä sitten 26-27-asteiseksi. Näin koristeet pitävät muotonsa kakun päällä. Levitä temperoitu suklaasula leivinpaperilla vuoratun leikkuulaudan päälle. Ripottele pinnalle suklaarakeita. Jähmetä jääkaapissa.
  6. Riko levy paloiksi. Työnnä koristeita pystyyn täytteeseen. Halkaise mansikat lähes kantaan asti. Avaa mansikka erottamalla puolikkaat ja aseta kakun päälle.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.