Kinuskikissan kaneliomenapiirakka

Reseptiyhteistyö: Kinuskikissa

Kinuskikissan kaneliomenapiirakka

Kinuskikissan kaneliomenapiirakka

Reseptiyhteistyö Kinuskikissa

Kinuskikissan kaneliomenapiirakka

Viime keväänä kauppojen hyllyille saapunut käyttövalmis Valio vaniljakreemi sai nyt syksyn tullen rinnalleen kanelisen maun. Tässä helpossa omenapiirakassa kanelikreemi ympäröi omenaviipaleita. Pohja on rukiinen ja rapea. Piirakka maistuu sellaisenaan, mutta lisukkeena voi tarjota esimerkiksi vaniljajäätelöä.

12 Henkilölle
45 min
00 arvostelua

Ainekset12 Henkilölle

Pohja

125 g
¾ dl
fariinisokeria
1
muna
1 ¾ dl
ruisjauhoja
1 dl
vehnäjauhoja

Täyte

2 prk
500 g
happamia omenoita

Tarjoiluun

vaniljajäätelöä

Ohje

  1. Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon kananmuna ja jauhot. Levitä taikina piirakkavuoan (24 cm) pohjalle ja jauhotetuilla sormilla auttaen reunoille.
  2. Levitä pohjan päälle purkillinen kanelikreemiä. Pese omenat ja leikkaa viipaleiksi (ohutkuorisia suomalaisia omenoita ei tarvitse kuoria). Asettele viipaleita vieri viereen niin tiheästi kuin vuokaan mahtuu. Mitä enemmän omenaa sen parempi! Levitä päälle toinen purkillinen kanelikreemiä. Painele kreemi omenaviipaleiden väleihin ja tasoita pinta.
  3. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Laita piirakan yläpuolelle uunipelti suojaksi, kun reunat ovat saaneet sopivasti väriä.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.