Kinuskikissan kanelitiikerikakku

Reseptiyhteistyö: Kinuskikissa

Kinuskikissan kanelitiikerikakku

Kinuskikissan kanelitiikerikakku

Reseptiyhteistyö Kinuskikissa

Kinuskikissan kanelitiikerikakku

Tämä tiikerikakku mehevöityy useilla kanelin makuisilla raidoilla. Kardemumma sopii makumaailmaan vieden ajatuksia korvapuustin suuntaan. Ihana joulukakku, myyjäisleivonnainen tai syötävä lahjavieminen. Myös pakastaminen onnistuu hyvin!

30 Henkilölle
2 h
11 arvostelu

Ainekset30 Henkilölle

Vaalea taikina

5 ½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
2 tl
kardemummaa
225 g
3 ¼ dl
sokeria
4
munaa
1 dl

Kanelitaikina

¼
vaaleaa taikinaa
200 g
Kanelikreemi

Vuokaan

korppujauhoja

Pinnalle

tomusokeria

Ohje

  1. Voitele ja korppujauhota kahvikakkuvuoka (tilavuus 2,4 l).
  2. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kardemumma keskenään.
  3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita munat joukkoon yksitellen.
  4. Sekoita taikinaan vuorotellen jauhoseosta ja kermaa.
  5. Erota taikinasta neljännes. Sekoita siihen kanelikreemi. Taikina on tässä kohtaa vaaleanruskeaa, mutta väri tummenee uunissa.
  6. Kakun tasaisen kypsymisen varmistamiseksi jaa taikinat vuokaan niin, että sekä vaaleaa että kanelista taikinaa tulee vuorotellen yhteensä kolme kerrosta: ensin vaalea, sitten kanelitaikina ja kumpaakin vielä kaksi kertaa. Levitä jokainen kerros tasaiseksi ennen seuraavaa.
  7. Paista 180 asteessa noin tunti.
  8. Anna kakun jäähtyä vuoassa noin puoli tuntia ennen kumoamista.
  9. Siivilöi jäähtyneen kakun pinnalle tomusokeria.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.