Kinuskikissan keikautettu piparijuustokakku

Reseptiyhteistyö: Kinuskikissa

Kinuskikissan keikautettu piparijuustokakku

Kinuskikissan keikautettu piparijuustokakku

Reseptiyhteistyö Kinuskikissa

Kinuskikissan keikautettu piparijuustokakku

Nyt keikautetaan klassikko päälaelleen ja tehdään keksipohjasta amerikkalaisen juustokakun kuori. Täytteen karamellimainen makuvivahde ja pipareista leivottu keksipohja tekevät kakusta myös joulupöytään sopivan herkun. Toisin kuin perinteinen uunijuustokakku, tämä resepti on toteutettu ilman kananmunaa.

25 Henkilölle
12 h
00 arvostelua

Ainekset25 Henkilölle

Pohja

250 g
piparkakkuja
1 dl
vehnäjauhoja
100 g
2 rkl

Täyte

¾ dl
perunajauhoja
½ dl
fariinisokeria
200 g
200 g
5 dl

Ohje

  1. Vinkit

  2. Jos kakku ei saa sisältää kananmunaa, valitse munattomat piparkakut, esim. Annas.
  3. Pohjaan tarvittavan kerman voi erottaa täytteeseen varatusta kermasta.
  4. Keikauskakku sopii erinomaisesti pakastettavaksi. Jäisenä kakku on myös helppo irrottaa vuoasta.
  5. Pohja

  6. Hienonna piparkakut tehosekoittimessa. Sekoita joukkoon vehnäjauhot.
  7. Sulata voi. Lisää voisula ja kerma pipari-jauhoseokseen.
  8. Täytä silikonisen kakkuvuoan ontto keskiosa foliolla tai laita sisään tueksi juomalasi, jotta keksiseoksen paineleminen helpottuu. Poista lasi ennen paistamista.
  9. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistaminen ajaksi, jotta keksiseos kovettuu hieman.
  10. Täyte

  11. Yhdistä perunajauhot ja fariinisokeri kulhossa. Sekoita joukkoon kinuskituorejuusto ja vaniljakreemi.
  12. Lisää kuohukerma ohuena nauhana rauhallisesti vatkaimella sekoittaen.
  13. Kaada täyte vuokaan. Täyte ei juurikaan kohoa uunissa, joten voit antaa sen ulottua keksireunan tasalle.
  14. Paistaminen

  15. Paista 175 asteessa 45 minuuttia. Sammuta uuni ja anna kakun olla jälkilämmössä 10 minuuttia.
  16. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä sitten jääkaappiin. Irrota vuoasta kylmänä. Tarvittaessa voit käyttää kakkua hetken aikaa pakastimessa, jolloin pinta kohmettuu ja irrottaminen sujuu vaivattomasti.
  17. Työnnä vuoan keskiosa sisäänpäin ja käännä reunat ulospäin, jotta saat kakun kumottua tarjoilulautasen päälle. Poista vuoasta taivuttamalla silikoni kakun ympäriltä.
  18. Siivilöi pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.