Kinuskikissan kinuski-puolukkapiirakka

Reseptiyhteistyö: Kinuskikissa

Kinuskikissan kinuski-puolukkapiirakka

Kinuskikissan kinuski-puolukkapiirakka

Reseptiyhteistyö Kinuskikissa

Kinuskikissan kinuski-puolukkapiirakka

Testaa uutta kinuskikreemiä helppotekoisessa kinuskipiirakassa! Kinuski ja puolukka muodostavat lyömättömän makuyhdistelmän. Happamat puolukat täydentävät kinuskin makeutta niin, että piirakkaa syö helposti useammankin palan. Suolahippuset viimeistelevät maun.

12 Henkilölle
2 h
00 arvostelua

Ainekset12 Henkilölle

Pohja

270 g
digestivekeksejä
125 g

Täyte

½ dl
perunajauhoja
5 dl
300 g
1 ½ dl
puolukoita

Pinnalle

puolukoita
sormisuolaa

Ohje

  1. Pohja

  2. Murskaa keksit tehosekoittimessa. Sulata voi ja yhdistä voisula keksimurskan kanssa.
  3. Painele seos piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.
  4. Täyte

  5. Sekoita perunajauhojen joukkoon kermaa pieninä lorauksina sen verran, että saat sileän, notkean tahnan.
  6. Lisää joukkoon kinuskikreemi ja sitten loput kermasta sähkövatkaimella sekoittaen. Kääntele lopuksi nuolijalla kulhon pohjaa myöten.
  7. Kaada täyte vuokaan. Ripottele joukkoon puolukat.
  8. Paistaminen

  9. Paista 200 asteessa 25 minuuttia. Anna jäähtyä jonkin aikaa ennen koristelua.
  10. Viimeistely

  11. Levitä pinnalle kinuskikreemi. Koristele puolukoilla. Viimeistele piirakka sormisuolalla juuri ennen tarjoilua.
  12. Huom!

  13. Koko pinnan peittävään kuorrutteeseen kuluu yksi purkki kinuskikreemiä. Sen sijaan voit koristella pinnan täytteestä jääneellä kinuskikreemillä. Pursota sellaisenaan täytteen päälle (kts. reseptikuva) tai yhdistä 100 g kinuskikreemiä ja 1 dl kuohukermaa kulhossa ja vatkaa pursotusvaahdoksi.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.