Kinuskikissan kylmäsavulohileivokset

Reseptiyhteistyö: kinuskikissa

Kinuskikissan kylmäsavulohileivokset

Reseptiyhteistyö: kinuskikissa

Nämä lohileivokset sopivat suolapalaksi pikkujouluihin ja muihin joulunalusajan juhlahetkiin. Valmistamiseen tuo helpotusta pakastaminen, joten leivokset voi valmistaa koristelua vaille valmiiksi jo hyvissä ajoin. Lohen makuparina on hentoinen wasabin aromi ja marinoitu punasipuli.

2 h

Ainekset20 n. 20 annosta

Pohja

250 g
ruisvuokaleipää
100 g

Täyte

250 g
1 tl
wasabitahnaa
1 rkl
sitruunamehua
200 g
kylmäsavulohta

Marinoitu punasipuli

1 kpl
punasipuli
¼ dl
punaviinietikkaa
1 rkl
sokeria
¼ tl
suolaa
¼ dl
oliiviöljyä

Koristelu

marinoitua punasipulia
150 g
1 tl
pieniä kapriksia
tilliä

Ohje

  1. Huom! Voit valmistaa leivokset pakastimeen. Tee marinoitu punasipuli mieluiten tarjoilua edeltävänä päivänä.
  2. Hienonna leipä tehosekoittimessa pieniksi muruiksi. Sulata voi ja lisää joukkoon leipämurut. Levitä leivinpaperilla vuoratulle leikkuulaudalle kädellä hyvin painellen noin 20 x 25 cm kokoiseksi levyksi. Nosta jääkaappiin jähmettymään.
  3. Yhdistä kylmäsavulohituorejuusto, wasabi ja sitruunamehu keskenään vatkaimella sekoittaen. Levitä pohjan päälle.
  4. Asettele lohiviipaleet pinnalle yhtenäiseksi matoksi. Nosta pakastimeen, kunnes viipaleet ovat kohmettuneet ja leikkaaminen helpottuu. Voit myös pakastaa leivonnaisen tässä kohtaa ja ottaa jäisenä sulamaan huoneenlämpöön noin 45 minuuttia ennen paloittelua, jolloin rakenne on yhä osittain jäinen. Leikkaa levy neliöiksi.
  5. Valmistele marinoitu punasipuli. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Mittaa kattilaan punaviinietikka, sokeri ja suola. Kiehauta. Lisää punasipuli, kiehauta uudelleen ja ota sitten liedeltä jäähtymään. Anna sipulirenkaiden maustua etikkaliemessä 5 minuuttia. Lisää sitten öljy. Anna marinoitua vähintään tunti, mieluiten seuraavaan päivään.
  6. Notkista koristeluun tuleva tuorejuusto vatkaimella. Sekoita joukkoon tilkka maitoa, jotta seos muuttuu helpommin pursotettavaksi. Laita tuorejuusto pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Asettele leivosten päälle marinoitua punasipulia ja pursota päälle tuorejuustoruusukkeita. Viimeistele hienonnetuilla kapriksilla ja tillillä.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›