Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Kinuskikissan manoffee

Mansikkaa ja toffeeta – siitä muodostuu manoffee eli kesäherkkujen ykkönen! Menestysresepti kuuluu näin: keksipohjan päälle levitetään ”purkkitoffeeta” ja reilusti tuoreita mansikoita. Piirakka kruunataan mansikkajäätelön makuisella Valion mansikkakermavaahdolla. Näyttää upealta ja on taatusti helppo ja nopea valmistaa!

Kinuskikissan manoffee
Kinuskikissan manoffee

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 250 g digestivekeksejä
  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Täyte

  • 1 tlk kondensoitua maitoa
  • 500 g mansikoita
  • 2 prk (à 2.5 dl) Valio mansikkakermaa

Koristelu

  • 0 kg mansikoita

Ohje

  1. Murskaa keksit tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita voisulaan keksimurska.
  2. Painele seos piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. (Voit myös käyttää irtopohjaista piirakkavuokaa, jolloin reunaan kannattaa sipaista öljyä ja vuorata pohja leivinpaperilla irrottamisen helpottamiseksi.)
  3. Anna pohjan kovettua jääkaapissa. Jos käytit irtopohjavuokaa, pohjan voi kovettumisen jälkeen irrottaa vuoasta ja siirtää tarjoilulautaselle.
  4. Levitä pohjan päälle karamellisoitu maitotiiviste eli toffee. Leikkaa mansikat siivuiksi ja laita toffeen päälle.
  5. Kaada mansikkakerma kulhoon ja vatkaa napakaksi vaahdoksi. Laita vaahto pursotuspussiin, jossa on tähtitylla.
  6. Peitä piirakan pinta mansikkakermakiehkuroilla. Asettele koristeeksi muutamia halkaistuja mansikoita.

Vinkki!

  1. Manoffee on sitä herkullisempi mitä enemmän siinä on mansikkaa! Voit siis laittaa reilusti enemmänkin kuin ohjeessa.
  2. Pohjan voi valmistaa jääkaappiin jo edellisenä päivänä. Kasaa piirakka lähellä tarjoiluhetkeä.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 188 kcal
Proteiini 2,7 g
Hiilihydraatti 23,9 g
Rasva 8,7 g
Tyydyttynyt rasva 4,9 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mansikoita
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search