Kinuskikissan manoffee

Reseptiyhteistyö: Kinuskikissa

Kinuskikissan manoffee

Kinuskikissan manoffee

Reseptiyhteistyö Kinuskikissa

Kinuskikissan manoffee

Mansikkaa ja toffeeta – siitä muodostuu manoffee eli kesäherkkujen ykkönen! Menestysresepti kuuluu näin: keksipohjan päälle levitetään ”purkkitoffeeta” ja reilusti tuoreita mansikoita. Piirakka kruunataan mansikkajäätelön makuisella Valion mansikkakermavaahdolla. Näyttää upealta ja on taatusti helppo ja nopea valmistaa!

12 Henkilölle
1 h
11 arvostelu

Ainekset12 Henkilölle

Pohja

250 g
digestivekeksejä
100 g

Täyte

1 prk
(à 397 g) karamellisoitua maitotiivistettä
500 g
mansikoita
5 dl
Valio mansikkakerma laktoositon

Koristelu

mansikoita

Ohje

  1. Murskaa keksit tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita voisulaan keksimurska.
  2. Painele seos piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. (Voit myös käyttää irtopohjaista piirakkavuokaa, jolloin reunaan kannattaa sipaista öljyä ja vuorata pohja leivinpaperilla irrottamisen helpottamiseksi.)
  3. Anna pohjan kovettua jääkaapissa. Jos käytit irtopohjavuokaa, pohjan voi kovettumisen jälkeen irrottaa vuoasta ja siirtää tarjoilulautaselle.
  4. Levitä pohjan päälle karamellisoitu maitotiiviste eli toffee. Leikkaa mansikat siivuiksi ja laita toffeen päälle.
  5. Kaada mansikkakerma kulhoon ja vatkaa napakaksi vaahdoksi. Laita vaahto pursotuspussiin, jossa on tähtitylla.
  6. Peitä piirakan pinta mansikkakermakiehkuroilla. Asettele koristeeksi muutamia halkaistuja mansikoita.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.