Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Kinuskikissan mansikkasuukot

Suukkoja äidille ja muille kevään sankareille! Nämä vaaleanpunaiset suupalat ovat juhlapöydän makea koristus. Suklaakuoren alla on ihanan pehmeä, mansikkainen kermavaahtotäyte, joka on tehty Valion valikoimaan tänä keväänä palanneesta mansikkakermasta. Suukot voi syödä lusikalla tai kädestä suuhun haukkaamalla.

Kinuskikissan mansikkasuukot
Kinuskikissan mansikkasuukot

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 prk (à 2.5 dl) Valio mansikkakermaa
  • 12 Marie keksiä
  • 250 g valkosuklaata
  • 2½ rkl rypsiöljyä
  • 0 kg Dr. Oetker geeliväriä tai Colour Mill -elintarvike tai Colour Mill elintarvikeväriä
  • 0 kg koristerakeita

Ohje

  1. Vatkaa mansikkakerma napakaksi vaahdoksi.
  2. Laita vaahto pursotuspussiin, jossa on iso tähtitylla. Asettele keksit leikkuulaudan päälle.
  3. Pursota vaahdosta keksien päälle korkeita kekoja.
  4. Laita suukot pakastimeen vähintään pariksi tunniksi, mieluiten yön yli.
  5. Laita paloiteltu valkosuklaa yhdessä rypsiöljyn kanssa lautaselle ja sulata mikrossa matalalla lämmöllä (n. 180 W). Värjää suklaan värjäämiseen soveltuvalla elintarvikevärillä haluamasi sävyiseksi. Voit tehdä samasta kuorrutteesta erivärisiä suukkoja tummentamalla väriä vähitellen. Tässä tehtiin ensin valkoisia ja sitten kahta eri vaaleanpunaisen sävyä.
  6. Ota suukkoja muutama kerrallaan pakastimesta ja dippaa jäiset suukot suklaakuorrutteessa niin, että pinta peittyy joka kohdasta. Valuta ylimääräinen kuorrute pitämällä suukkoa lautasen päällä hetki väärinpäin. Ripottele samantien pinnalle koristeita. Toimi ripeästi, sillä jäisen sisuksen vuoksi kuorrute kovettuu nopeasti.
  7. Nosta suukot jääkaappiin. Odota, kunnes suukot ovat sulaneet sisältä. Tarjoile mieluiten kuorruttamispäivänä.

Vinkit

  1. Jos haluat mausta vähemmän makean, voit tehdä kuorrutteen tummasta suklaasta. Silloin maku on lähempänä kaupan suukkoja!
  2. Huomaathan, että suklaan värjääminen onnistuu vain siihen soveltuvilla väreillä. Tässä on käytetty valkoista ja pinkkiä väriä.
  3. Jos tarjolla on muutakin makeaa, tee suukot pienempien keksien päälle. Näin saat samasta annoksesta helposti tuplamäärän suukkoja.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 201 kcal
Proteiini 2,3 g
Hiilihydraatti 15,8 g
Rasva 14,4 g
Tyydyttynyt rasva 6,4 g
Ravintokuitu 0,2 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Dr. Oetker geeliväriä tai Colour Mill -elintarvike
  • koristerakeita
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search