Hyppää sisältöön
Kinuskikissan mosaiikkikakku
Reseptiyhteistyö

Kinuskikissan mosaiikkikakku

Lakka on jättänyt minuun pysyvän makumuiston lapsuudesta, sillä äidin tekemää lakkahilloa nautittiin vaniljajäätelön kera viikonlopun jälkiruokana. Näin opin rakastamaan sen makua. Kiva, että lakan mausta saa nyt nauttia rahkassa, jota pystyy monipuolisesti hyödyntämään leivonnaisissa, kuten täytteissä. Se sopii erinomaisesti myös pääsiäispöytään!

Kinuskikissan mosaiikkikakku

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1½ tl leivinjauhetta

Kostutus

Täyte

  • 0 kg liivatelehteä
  • 2 dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 1 rkl sokeria
  • 3 prk (à 200 g) Valio maustettua rahkaa lakka
  • 2 rkl vettä

Kuorrute

  • 1 prk (200 g) Valio maustettua rahkaa lakka
  • 75 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 dl tomusokeria
  • 2 rkl vaniljakreemijauhetta

Pinnalle

  • 0 kg suklaamunaa

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Siivilöi jauhoseos vaahtoon pienissä erissä nuolijalla käännellen. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle. Paistaa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidun leivinpaperin päälle heti uunista ottamisen jälkeen. Irrota leivinpaperi pohjasta. Anna jäähtyä.
  2. Vuoraa pyöreäpohjainen kulho (tilavuus max 2 l) tuorekelmulla. Leikkaa levypohjasta paloja ja vuoraa niillä kulhon sisäpinta. Leikkaa pohjasta myös kaksi ympyrää, joista toinen tulee kakkua kootessa täytekerrosten keskelle ja toinen päälle. Ympyrät voivat muodostua useammasta palasta.
  3. Kostuta pohja maidolla. Kulhon pohjalla olevaa osaa ei tarvitse juuri kostuttaa, sillä kostuke valuu sinne itsestään.
  4. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  5. Vatkaa kuohukerma ja sokeri vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa rahkan joukkoon väriä, jotta saat keltaisenoranssin sävyn (väri vaalenee hieman, kun yhdistät sen kermavaahdon joukkoon). Kuumenna vesi kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet. Lisää liivatevesi rahkan joukkoon ja yhdistä sitten kermavaahdon kanssa.
  6. Kaada täytettä kulhon puoliväliin saakka. Laita päälle pienempi pohjaympyrä ja kostuta maidolla. Kaada kulhoon loput täytteestä ja peitä isommalla pohjaympyrällä. Kostuta. Nosta kakku jääkaappiin jähmettymään ainakin 3 tunniksi tai seuraavaan päivään.
  7. Kumoa tarjoilulautaselle ja poista kelmu.
  8. Ota kuorrutteen rahka ja voi huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen valmistamista, jotta voi pehmenee. Voin ja rahkan on oltava tasalämpöisiä vatkatessa. Sekoita rahka ja voi vatkaimella. Lisää joukkoon tomusokeri ja vaniljakreemijauhe. Lisää halutessasi joukkoon elintarvikeväriä. Levitä kuorrute kakun pinnalle. Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa.
  9. Riko suklaamunat eri kokoisiksi paloiksi. Peitä kakun pinta kuorenpalasilla.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 158 kcal
Proteiini 2,5 g
Hiilihydraatti 19,3 g
Rasva 7,8 g
Tyydyttynyt rasva 4,3 g
Ravintokuitu 0,4 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • liivatelehteä
  • suklaamunaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Etsi