Kinuskikissan mosaiikkikakku

Reseptiyhteistyö: kinuskikissa

Kinuskikissan mosaiikkikakku

Reseptiyhteistyö: kinuskikissa

Lakka on jättänyt minuun pysyvän makumuiston lapsuudesta, sillä äidin tekemää lakkahilloa nautittiin vaniljajäätelön kera viikonlopun jälkiruokana. Näin opin rakastamaan sen makua. Kiva, että lakan mausta saa nyt nauttia rahkassa, jota pystyy monipuolisesti hyödyntämään leivonnaisissa, kuten täytteissä. Se sopii erinomaisesti myös pääsiäispöytään!

5 h

Ainekset12 n. 12 annosta

Pohja

4 kpl
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja
2 rkl
kaakaojauhetta
1 ½ tl
leivinjauhetta

Kostutus

2 dl

Täyte

2 ½ kpl
liivatelehteä
2 dl
Valio Eila kuohukermaa
1 rkl
sokeria
600 g
(elintarvikeväriä)
2 rkl
vettä

Kuorrute

200 g
75 g
1 dl
tomusokeria
2 rkl
vaniljakreemijauhetta
(elintarvikeväriä)

Pinnalle

5 kpl
suklaamunaa

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Siivilöi jauhoseos vaahtoon pienissä erissä nuolijalla käännellen. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle. Paistaa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidun leivinpaperin päälle heti uunista ottamisen jälkeen. Irrota leivinpaperi pohjasta. Anna jäähtyä.
  2. Vuoraa pyöreäpohjainen kulho (tilavuus max 2 l) tuorekelmulla. Leikkaa levypohjasta paloja ja vuoraa niillä kulhon sisäpinta. Leikkaa pohjasta myös kaksi ympyrää, joista toinen tulee kakkua kootessa täytekerrosten keskelle ja toinen päälle. Ympyrät voivat muodostua useammasta palasta.
  3. Kostuta pohja maidolla. Kulhon pohjalla olevaa osaa ei tarvitse juuri kostuttaa, sillä kostuke valuu sinne itsestään.
  4. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kuohukerma ja sokeri vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa rahkan joukkoon väriä, jotta saat keltaisenoranssin sävyn (väri vaalenee hieman, kun yhdistät sen kermavaahdon joukkoon). Kuumenna vesi kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet. Lisää liivatevesi rahkan joukkoon ja yhdistä sitten kermavaahdon kanssa.
  5. Kaada täytettä kulhon puoliväliin saakka. Laita päälle pienempi pohjaympyrä ja kostuta maidolla. Kaada kulhoon loput täytteestä ja peitä isommalla pohjaympyrällä. Kostuta. Nosta kakku jääkaappiin jähmettymään ainakin 3 tunniksi tai seuraavaan päivään.
  6. Kumoa tarjoilulautaselle ja poista kelmu.
  7. Ota kuorrutteen rahka ja voi huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen valmistamista, jotta voi pehmenee. Voin ja rahkan on oltava tasalämpöisiä vatkatessa. Sekoita rahka ja voi vatkaimella. Lisää joukkoon tomusokeri ja vaniljakreemijauhe. Lisää halutessasi joukkoon elintarvikeväriä. Levitä kuorrute kakun pinnalle. Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa.
  8. Riko suklaamunat eri kokoisiksi paloiksi. Peitä kakun pinta kuorenpalasilla.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö