Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Kinuskikissan pääsiäisrulla

Taio kuviorulla-tekniikalla pääsiäisen komein kääretorttu! Pääsiäismunien maalaamisesta innoituksen saanut kuvio on pursotettu pellille ja jähmetetty kylmässä. Sen päälle on kaadettu rullataikina, joka poikkeaa perinteisestä kääretorttureseptistä sisältäen mm. voita. Rulla on täytetty appelsiinirahkalla ja persikanpaloilla.

Kinuskikissan pääsiäisrulla
Kinuskikissan pääsiäisrulla

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Kuviotaikina

  • 1 valkuainen
  • ½ dl sokeria
  • ¾ dl vehnäjauhoja
  • 25 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Rahkatäyte

  • 3 prk (à 200 g) Valio maustettua rahkaa appelsiini
  • ½ dl vaniljakreemijauhetta
  • 250 g säilykepersikoita kuutioituna

Rullataikina

  • ¾ dl vehnäjauhoja
  • ¾ tl leivinjauhetta
  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 3 kananmunaa
  • 1¼ dl sokeria

Ohje

  1. Aloita kuviotaikinasta. Laita kulhoon valkuainen, sokeri ja vehnäjauhot. Sekoita vatkaimella tasaiseksi massaksi. Sekoita joukkoon pehmeä voi. Jaa taikina kolmeen osaan ja värjää jokainen eriväriseksi pastaväreillä. Laita taikinat pursotus- tai pakastuspusseihin ja leikkaa pussien päihin aukot.
  2. Vuoraa pelti (30 x 38 cm) leivinpaperilla ja pursota päälle kiemuroita, pilkkuja ja muita kuvioita pellin pitkän sivun suuntaisesti. Laita pelti jääkaappiin pariksi tunniksi, kunnes kuviot ovat jähmettyneet. Jos pelti mahtuu pakastimeen, jähmettyminen tapahtuu nopeasti.
  3. Valmista sillä välin täyte. Sekoita appelsiinirahkan joukkoon vaniljakreemijauhe. Lisää persikkakuutiot.
  4. Yhdistä rullataikinaan tulevat vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Sulata voi ja anna jäähtyä.
  5. Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Vaahdota ensin valkuaiset ja lisää vatkaamisen aikana joukkoon puolet sokerista pieni määrä kerrallaan. Älä vatkaa valkuaisia ”tönköksi” vaahdoksi, vaan jätä vaahto notkeaksi ja kiiltäväksi.
  6. Laita keltuaisten joukkoon loput sokerista. Vatkaa vaaleankeltaiseksi, kuohkeaksi vaahdoksi.
  7. Yhdistä keltuais- ja valkuaisvaahdot keskenään. Sekoita joukkoon ensin vähän jauhoseosta nuolijalla käännellen. Lisää sitten voisulaa pienissä erissä vuorotellen lopun jauhoseoksen kanssa. Sekoita huolellisesti kulhon pohjaa myöten.
  8. Kaada taikina pellille kuvioiden päälle ja levitä nopeasti tasaiseksi. Paista 200 asteessa noin 7 minuuttia.
  9. Kumoa torttupohja leivinpaperille. Irrota leivinpaperi päältä. Ripottele toiselle leivinpaperille hieman sokeria. Kumoa levy sen päälle, jotta kuviopuoli tulee alaspäin. Anna jäähtyä.
  10. Täytä kääretorttu heti, kun pohja on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi. Levitä täyte levyn pinnalle. Kääri leivinpaperilla auttaen rullaksi lyhyemmästä sivusta alkaen. Nosta rulla jääkaappiin jähmettymään.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 211 kcal
Proteiini 5,6 g
Hiilihydraatti 28 g
Rasva 8,3 g
Tyydyttynyt rasva 4,5 g
Ravintokuitu 0,4 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search