Kinuskikissan popcornkakku

Reseptiyhteistyö: Kinuskikissa

Kinuskikissan popcornkakku

Kinuskikissan popcornkakku

Reseptiyhteistyö Kinuskikissa

Kinuskikissan popcornkakku

Suolaiset popcornit ja makea kinuski on lyömätön yhdistelmä. Kinuskipopcornien reunustama gluteeniton kesäkakku on täytetty kinuskivaahdolla ja kuorrutettu reilulla keolla tuoreita mansikoita.

10 Henkilölle
4 h
00 arvostelua

Ainekset10 Henkilölle

Pohja ja reuna

1 prk
25 g
1 ½ l
popcorneja

Täyte

4
liivatelehteä
2 prk
200 g
½ dl
vettä

Pinnalle

mansikoita

Ohje

  1. Vuoraa irtopohjavuoan (24 cm) pohja leivinpaperilla. Kierrä suojaksi reunakalvo tai leivinpaperisuikaleita, jotta kakku irtoaa vuoasta siistimmin. Leivinpaperi tarttuu reunaan, kun sipaiset tarttumapinnaksi hieman öljyä tai voita.
  2. Kaada popcorn-seokseen tuleva kinuskikerma kattilaan. Keitä paksuksi kastikkeeksi. Lisää kuumaan kastikkeeseen voi ja sekoita, kunnes voi on sulanut. Sekoita popcornien joukkoon.
  3. Peitä popcorneilla vuoan pohja ja asettele loput popparit reunaa vasten. Anna jähmettyä jääkaapissa.
  4. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  5. Vatkaa kinuskikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon kinuskituorejuusto.
  6. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita liivatevesi kinuskivaahtoon.
  7. Levitä täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia.
  8. Irrota kakku vuoasta. Laita päälle runsaasti mansikoita.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.