Kinuskikissan saksalainen juustokakku eli Käsekuchen

Reseptiyhteistyö: Kinuskikissa

Kinuskikissan saksalainen juustokakku eli Käsekuchen

Kinuskikissan saksalainen juustokakku eli Käsekuchen

Reseptiyhteistyö Kinuskikissa

Kinuskikissan saksalainen juustokakku eli Käsekuchen

Saksalaisen juustokakun salaisuus on pehmeän rahkaisessa täytteessä, johon sitruuna antaa raikkaan säväyksen. Kakku valmistetaan uunissa paistamalla ja annetaan tekeytyä jääkaapissa yön yli. Makuelämys kruunataan runsaalla kermavaahdolla.

12 Henkilölle
12 h
00 arvostelua

Ainekset12 Henkilölle

Pohja

3 ½ dl
vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
½ dl
sokeria
pari hyppysellistä suolaa
125 g
1 kpl
muna

Täyte

75 g
1
luomusitruunan kuori
½ dl
sitruunamehua
3 dl
sokeria
½ dl
maissitärkkelystä
4 kpl
munia
4 rasiaa
1 vaniljatanko tai 2 tl vaniljatahnaa

Koristelu

4 dl
2 tl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
(tyrnijauhetta)
(mintun- tai sitruunamelissanlehtiä)

Ohje

  1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Yhdistä voin kanssa sähkövatkaimen taikinakoukuilla tai sormilla nyppien. Sekoita joukkoon muna.
  2. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Leikkaa myös vuoan reunalle leivinpaperisuikale. Saat sen pysymään paikoillaan sipaisemalla reunaan hieman voita. Levitä taikina ohueksi kerrokseksi vuoan pohjalle ja n. 5 cm:n verran reunoille.
  3. Sulata täytteen voi. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori. Purista tarvittava määrä mehua. Yhdistä sokeri ja maissitärkkelys kulhossa. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Laita keltuaiset samaan kulhoon sokerin ja maissitärkkelyksen kanssa ja valkuaiset toiseen kulhoon vaahdotusta varten.
  4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Etene tämän jälkeen ripeästi, jotta valkuaisvaahto ei lässähdä. Lisää sokeri-keltuaiskulhoon voisula, kermarahka, vaniljatanko/tahna sekä sitruunan kuoriraaste ja sitruunamehu ja sekoita huolellisesti vatkaimella. Lisää lopuksi vatkaimen hitaimmalla teholla sekoittaen valkuaisvaahto.
  5. Kaada täyte vuokaan. Aseta uuniritilä keskitasolle tai hieman alemmas, jotta paiston myöhemmässä vaiheessa kakun suojaksi asetettavalle pellille jää tilaa. Paista kakkua 200 asteessa 60 minuuttia. Kun kakku on saanut hieman väriä (noin 35 minuutin kohdalla), laita ylemmälle tasolle uunipelti suojaksi, jotta pinta ei tummu liikaa. Sammuta uuni paistoajan täytyttyä ja raota hieman luukkua. Anna kakun olla jälkilämmössä noin 15 minuuttia – hidas jäähtyminen ehkäisee pinnan halkeilua.
  6. Jäähdytä kakku huoneenlämmössä ja anna olla jääkaapissa yön yli. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.
  7. Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi. Tasoita kakun pinta kermavaahdolla.
  8. Laita loput vaahdosta pursotuspussiin, jossa on iso ruusutylla (15 mm). Aloita pursotus keskeltä. Pidä tyllaa kohtisuorassa kakun pintaan nähden, ohuempi kärki ylöspäin. Pursota terälehtiä toistensa ympärille, kunnes ne täyttävät koko päällisen. Pyörivä alusta helpottaa tätä vaihetta.
  9. Viimeistele pinta siivilöimällä päälle tyrnijauhetta tai jauhemaista elintarvikeväriä. Reunaan voi asetella tuoreita yrttejä.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›