Reseptiyhteistyö
Kinuskikissan seittipiirakka
Hämähäkit ovat valloittaneet halloween-pöydän ja kutoneet seittinsä piirakkaankin. Kuka uskaltaa hätistää kutsumattomat vieraat? Rohkeimmille on tarjolla appelsiinin ja salmiakin yhdistävä makuelämys. Piirakka on varustettu muropohjalla ja salmiakki maustaa rahkatäytettä ohuina raitoina.

Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Yhteensä
1 h
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaMuropohja
-
150 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
Salmiakkitäyte
- ¾ dl salmiakkimixeriä (Haganol)
-
3 dl
Valio appelsiinitäysmehuaValio appelsiinitäysmehu on aamiaispöytien klassikko, joka maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100 %,…
- 2 rkl tummaa siirappia
- 2 rkl perunajauhoja
Appelsiinirahkatäyte
- 1 dl sokeria
- ½ dl perunajauhoja
-
2 prk (à 200 g)
Valio maustettua rahkaa appelsiiniValio maustettu rahka appelsiini sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
-
1 prk (3,3 dl)
Valio kuohukermaa laktoositonValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna/hedelmäsose. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Sekoita jauhoseos taikinaan. Levitä taikina jauhoja apuna käyttäen voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.
- Ravista mixeripulloa huolellisesti, jotta väri sekoittuu tasaisesti. Mittaa kattilaan salmiakkimixeri, mehu ja siirappi. Sekoita perunajauhot pieneen määrään lientä ja lisää kattilaan. Kuumenna liedellä, kunnes seos pulpahtaa, mutta älä jatka keittämistä. Anna salmiakkitäytteen jäähtyä rahkatäytteen valmistamisen ajan - ei kuitenkaan sitä kauemmin, jotta se ei jähmety liikaa. Sekoita välillä, jotta pintaan ei muodostu kalvoa ja täyte jäähtyy tasaisesti.
- Sekoita rahkatäytteen sokeri ja perunajauhot keskenään. Yhdistä rahka ja kerma sähkövatkaimella sekoittaen. Varo kuitenkaan vaahdottamasta kermaa. Sekoita perunajauhoseos vähän kerrallaan kevyesti ripotellen rahkaseoksen joukkoon. Jos täyte vaikuttaa paksulta, ohenna sitä maidolla. Liian paksu täyte ei leviä vuokaan kaadettaessa. Perunajauhoja ei tarvitse laittaa enempää, vaikka lisäisit puolikin desiä maitoa.
- Ennen kuin aloitat kaatelun, sekoita täytteitä lusikalla pohjaa myöten. Täytteet kannattaa laittaa astioihin, joissa on kaatonokka.
- Kaada täytteitä vuorotellen vuoan keskelle, rahkatäytettä isompina, salmiakkitäytettä pienempinä annoksina. Jos täyte painuu pohjaan, kaada se lähempää täytteen pintaa. Jos taas täyte jää kellumaan pinnalle, kaada ylempää. Vedä lopuksi veitsenkärjellä rengaskuvioon säteitä vuoan reunasta keskipisteeseen.
- Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia. Vinkki: jos uunisi polttaa piirakat herkästi pinnasta, laita suojaksi uunipelti piirakan päälle muutaman senttimetrin etäisyydelle, kun pinta on saanut sopivasti väriä. Näin piirakka saa kypsyä rauhassa pinnan palamatta. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
263 kcal
Proteiini
3,8 g
Hiilihydraatti
27,9 g
Rasva
15,1 g
Tyydyttynyt rasva
8,8 g
Ravintokuitu
0,4 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa