Kinuskikissan seittipiirakka

Reseptiyhteistyö: kinuskikissa

Kinuskikissan seittipiirakka

Reseptiyhteistyö: kinuskikissa

1 h

Hämähäkit ovat valloittaneet halloween-pöydän ja kutoneet seittinsä piirakkaankin. Kuka uskaltaa hätistää kutsumattomat vieraat? Rohkeimmille on tarjolla appelsiinin ja salmiakin yhdistävä makuelämys. Piirakka on varustettu muropohjalla ja salmiakki maustaa rahkatäytettä ohuina raitoina.

Ainekset

Muropohja

150 g
1 dl
sokeria
1 kpl
munaa
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria

Salmiakkitäyte

¾ dl
salmiakkimixeriä (Haganol)
3 dl
2 rkl
tummaa siirappia
2 rkl
perunajauhoja

Appelsiinirahkatäyte

1 dl
sokeria
½ dl
perunajauhoja
400 g
3 ¼ dl
(Valio maitoa tarpeen mukaan)

Ohje

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna/hedelmäsose. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Sekoita jauhoseos taikinaan. Levitä taikina jauhoja apuna käyttäen voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Ravista mixeripulloa huolellisesti, jotta väri sekoittuu tasaisesti. Mittaa kattilaan salmiakkimixeri, mehu ja siirappi. Sekoita perunajauhot pieneen määrään lientä ja lisää kattilaan. Kuumenna liedellä, kunnes seos pulpahtaa, mutta älä jatka keittämistä. Anna salmiakkitäytteen jäähtyä rahkatäytteen valmistamisen ajan - ei kuitenkaan sitä kauemmin, jotta se ei jähmety liikaa. Sekoita välillä, jotta pintaan ei muodostu kalvoa ja täyte jäähtyy tasaisesti.
  3. Sekoita rahkatäytteen sokeri ja perunajauhot keskenään. Yhdistä rahka ja kerma sähkövatkaimella sekoittaen. Varo kuitenkaan vaahdottamasta kermaa. Sekoita perunajauhoseos vähän kerrallaan kevyesti ripotellen rahkaseoksen joukkoon. Jos täyte vaikuttaa paksulta, ohenna sitä maidolla. Liian paksu täyte ei leviä vuokaan kaadettaessa. Perunajauhoja ei tarvitse laittaa enempää, vaikka lisäisit puolikin desiä maitoa.
  4. Ennen kuin aloitat kaatelun, sekoita täytteitä lusikalla pohjaa myöten. Täytteet kannattaa laittaa astioihin, joissa on kaatonokka.
  5. Kaada täytteitä vuorotellen vuoan keskelle, rahkatäytettä isompina, salmiakkitäytettä pienempinä annoksina. Jos täyte painuu pohjaan, kaada se lähempää täytteen pintaa. Jos taas täyte jää kellumaan pinnalle, kaada ylempää. Vedä lopuksi veitsenkärjellä rengaskuvioon säteitä vuoan reunasta keskipisteeseen.
  6. Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia. Vinkki: jos uunisi polttaa piirakat herkästi pinnasta, laita suojaksi uunipelti piirakan päälle muutaman senttimetrin etäisyydelle, kun pinta on saanut sopivasti väriä. Näin piirakka saa kypsyä rauhassa pinnan palamatta. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö