Reseptiyhteistyö
Kinuskikissan täytetty maustekakku
Maustekakku koki Kinuskikissan hyppysissä muodonmuutoksen täytekakuksi. Kuivakakkuvuoassa paistettu pohja on kaunis sellaisenaan. Sen vuoksi se sopii täydellisesti trendikkääksi ”nakukakuksi” (naked cake), jota ei kuorruteta lainkaan. Pursotettu appelsiinitäyte lisää juhlavuutta.

Valmistusaika
Aktiivinen
2 h
Yhteensä
2 h
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaMaustekakku
-
225 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 5¼ dl vehnäjauhoja
- 1½ tl ruokasoodaa
- 1 rkl pomeranssinkuorta
- 1 rkl kanelia
- 1½ tl neilikkaa
- 2 tl kardemummaa
- 3 kananmunaa
- 3 dl sokeria
-
1½ prk (à 200 g)
Valio kermaviiliäValio kermaviili sopii monipuolisesti dippailuun, ruoanlaittoon ja kylmiin kastikkeisiin salaatin, uunilohen tai grilliruokien kaveriksi. Kermaviiliä…
Kostutus
-
2½ dl
Valio kevytmaitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 2 tl vaniljasokeria
Appelsiinitäyte
- 2 dl
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 rkl sokeria
-
3 prk (200 g)
Valio maustettua rahkaa appelsiiniValio maustettu rahka appelsiini sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
- 1½ rkl vaniljakreemijauhetta
Koristelu
- 0 kg valkoista sokerimassaa
- 0 kg elintarvikeväriä
- 0 kg sokerikuorrutetta
- 0 kg tomusokeria
Jaa resepti
Ohje
Maustekakku
- Sulata voi ja anna voisulan jäähtyä. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon ruokasooda ja mausteet. Vatkaa munat ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon voisula ja kermaviili. Lisää sitten jauhoseos muutamassa erässä. Kaada taikina voideltuun (ja vuoasta riippuen korppujauhotettuun) vuokaan (tilavuus 2,4 l). Kypsennä 175 asteessa uunin keskitasolla 40-50 minuuttia. Varmista kypsyys puutikulla: kakku on kypsä, jos tikkuun ei tartu taikinaa. Anna jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa.
Kostutus
- Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Saat leikattua tasapaksut levyt, kun vedät ennen leikkaamista ”apuviillot” ympäri kakkua oikealle korkeudelle. Leikattaessa veitsi kulkee viiltojen kautta.
- Yhdistä kostutusta varten maito ja vaniljasokeri. Nosta ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle. Kostuta vaniljamaidolla.
Täyttäminen
- Mittaa kulhoon vispikerma ja sokerit. Vatkaa vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon appelsiinirahka ja vaniljakreemijauhe. Laita täyte pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Sulje pussin toinen pää pussinsulkijalla.
- Pursota pohjalle reilusti täytettä. Nosta päälle seuraava levy, kostuta ja pursota loput täytteestä. Päällimmäisen pohjalevyn voi kostuttaa leikkauspinnasta ennen kakun päälle nostamista. Laita kakku jääkaappiin, jotta täyte jähmettyy.
Koristelu
- Sekoita sokerimassaan punaista ja keltaista väriä saadaksesi vaaleaa ja tummaa oranssia. Värjää pieni pala massaa vihreäksi. Voit käyttää myös valmiiksi värjättyjä massoja.
- Kauli oranssi sokerimassa tomusokeroidulla alustalla ohueksi levyksi. Leikkaa levy suikaleiksi, jotka kapenevat toisesta päästä. Ohenna suikaleen toista sivureunaa kaulimella. Kieritä rullalle leveästä päästä alkaen. Suikaleen paksumpi reuna jää ruusun sisään piiloon. Leikkaa kanta lyhyemmäksi veitsellä. Näin ruusut pysyvät myös helpommin pystyssä.
- Kauli vihreä sokerimassa samaan tapaan ohueksi levyksi. Ota muotilla lehtikuvioita. Anna lehtien ja ruusujen kovettua muutaman tunnin ajan.
- Kiinnitä koristeet kakun päälle sokerikuorrutteen avulla. Siivilöi pinnalle tomusokeria.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
267 kcal
Proteiini
5,2 g
Hiilihydraatti
28,3 g
Rasva
14,6 g
Tyydyttynyt rasva
8,3 g
Ravintokuitu
0,5 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- valkoista sokerimassaa
- elintarvikeväriä
- sokerikuorrutetta
- tomusokeria