Kinuskikissan täytetty maustekakku

Reseptiyhteistyö: Kinuskikissa

Kinuskikissan täytetty maustekakku

Kinuskikissan täytetty maustekakku

Reseptiyhteistyö Kinuskikissa

Kinuskikissan täytetty maustekakku

Maustekakku koki Kinuskikissan hyppysissä muodonmuutoksen täytekakuksi. Kuivakakkuvuoassa paistettu pohja on kaunis sellaisenaan. Sen vuoksi se sopii täydellisesti trendikkääksi ”nakukakuksi” (naked cake), jota ei kuorruteta lainkaan. Pursotettu appelsiinitäyte lisää juhlavuutta.

14 Henkilölle
2 h
00 arvostelua

Ainekset14 n. 14 annosta

Maustekakku

225 g
Valio voita
5 ¼ dl
vehnäjauhoja
1 ½ tl
ruokasoodaa
1 rkl
pomeranssinkuorta
1 rkl
kanelia
1 ½ tl
neilikkaa
2 tl
kardemummaa
3 kpl
kananmunaa
3 dl
sokeria
300 g
Valio kermaviiliä

Kostutus

2 ½ dl
Valio kevytmaitoa
2 tl
vaniljasokeria

Appelsiinitäyte

2 dl
Valio vispikermaa
1 tl
vaniljasokeria
1 rkl
sokeria
600 g
Valio maustettua rahkaa appelsiini
1 ½ rkl
vaniljakreemijauhetta

Koristelu

valkoista sokerimassaa
pastavärejä
sokerikuorrutetta
tomusokeria

Ohje

  1. Sulata voi ja anna voisulan jäähtyä. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon ruokasooda ja mausteet. Vatkaa munat ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon voisula ja kermaviili. Lisää sitten jauhoseos muutamassa erässä. Kaada taikina voideltuun (ja vuoasta riippuen korppujauhotettuun) vuokaan (tilavuus 2,4 l). Kypsennä 175 asteessa uunin keskitasolla 40-50 minuuttia. Varmista kypsyys puutikulla: kakku on kypsä, jos tikkuun ei tartu taikinaa. Anna jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa.
  2. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Saat leikattua tasapaksut levyt, kun vedät ennen leikkaamista ”apuviillot” ympäri kakkua oikealle korkeudelle. Leikattaessa veitsi kulkee viiltojen kautta.
  3. Yhdistä kostutusta varten maito ja vaniljasokeri.
  4. Mittaa kulhoon vispikerma ja sokerit. Vatkaa vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon appelsiinirahka ja vaniljakreemijauhe. Laita täyte pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Sulje pussin toinen pää pussinsulkijalla.
  5. Nosta ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle. Kostuta vaniljamaidolla. Pursota päälle reilusti täytettä. Nosta päälle seuraava levy, kostuta ja pursota loput täytteestä. Päällimmäisen pohjalevyn voi kostuttaa leikkauspinnasta ennen kakun päälle nostamista. Laita kakku jääkaappiin, jotta täyte jähmettyy.
  6. Sekoita sokerimassaan punaista ja keltaista väriä saadaksesi vaaleaa ja tummaa oranssia. Värjää pieni pala massaa vihreäksi. Voit käyttää myös valmiiksi värjättyjä massoja.
  7. Kauli oranssi sokerimassa tomusokeroidulla alustalla ohueksi levyksi. Leikkaa levy suikaleiksi, jotka kapenevat toisesta päästä. Ohenna suikaleen toista sivureunaa kaulimella. Kieritä rullalle leveästä päästä alkaen. Suikaleen paksumpi reuna jää ruusun sisään piiloon. Leikkaa kanta lyhyemmäksi veitsellä. Näin ruusut pysyvät myös helpommin pystyssä.
  8. Kauli vihreä sokerimassa samaan tapaan ohueksi levyksi. Ota muotilla lehtikuvioita. Anna lehtien ja ruusujen kovettua muutaman tunnin ajan.
  9. Kiinnitä koristeet kakun päälle sokerikuorrutteen avulla. Siivilöi pinnalle tomusokeria.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›