Siirry sisältöön
Kinuskikissan täytetty maustekakku
Reseptiyhteistyö

Kinuskikissan täytetty maustekakku

Maustekakku koki Kinuskikissan hyppysissä muodonmuutoksen täytekakuksi. Kuivakakkuvuoassa paistettu pohja on kaunis sellaisenaan. Sen vuoksi se sopii täydellisesti trendikkääksi ”nakukakuksi” (naked cake), jota ei kuorruteta lainkaan. Pursotettu appelsiinitäyte lisää juhlavuutta.

Kinuskikissan täytetty maustekakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Maustekakku

  • 225 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 5¼ dl vehnäjauhoja
  • 1½ tl ruokasoodaa
  • 1 rkl pomeranssinkuorta
  • 1 rkl kanelia
  • 1½ tl neilikkaa
  • 2 tl kardemummaa
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 1½ prk (à 200 g)
    Valio Keittiön kermaviiliä
    Valio kermaviili sopii monipuolisesti dippailuun, ruoanlaittoon ja kylmiin kastikkeisiin salaatin, uunilohen tai grilliruokien kaveriksi. Kermaviiliä…
    Valio kermaviili 200 g

Kostutus

  • 2½ dl
    Valio kevytmaitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 2 tl vaniljasokeria

Appelsiinitäyte

  • 2 dl
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl sokeria
  • 3 prk (200 g) Valio maustettua rahkaa appelsiini
  • 1½ rkl vaniljakreemijauhetta

Koristelu

  • 0 kg valkoista sokerimassaa
  • 0 kg elintarvikeväriä
  • 0 kg sokerikuorrutetta
  • 0 kg tomusokeria

Ohje

Maustekakku

  1. Sulata voi ja anna voisulan jäähtyä. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon ruokasooda ja mausteet. Vatkaa munat ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon voisula ja kermaviili. Lisää sitten jauhoseos muutamassa erässä. Kaada taikina voideltuun (ja vuoasta riippuen korppujauhotettuun) vuokaan (tilavuus 2,4 l). Kypsennä 175 asteessa uunin keskitasolla 40-50 minuuttia. Varmista kypsyys puutikulla: kakku on kypsä, jos tikkuun ei tartu taikinaa. Anna jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa.

Kostutus

  1. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Saat leikattua tasapaksut levyt, kun vedät ennen leikkaamista ”apuviillot” ympäri kakkua oikealle korkeudelle. Leikattaessa veitsi kulkee viiltojen kautta.
  2. Yhdistä kostutusta varten maito ja vaniljasokeri. Nosta ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle. Kostuta vaniljamaidolla.

Täyttäminen

  1. Mittaa kulhoon vispikerma ja sokerit. Vatkaa vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon appelsiinirahka ja vaniljakreemijauhe. Laita täyte pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Sulje pussin toinen pää pussinsulkijalla.
  2. Pursota pohjalle reilusti täytettä. Nosta päälle seuraava levy, kostuta ja pursota loput täytteestä. Päällimmäisen pohjalevyn voi kostuttaa leikkauspinnasta ennen kakun päälle nostamista. Laita kakku jääkaappiin, jotta täyte jähmettyy.

Koristelu

  1. Sekoita sokerimassaan punaista ja keltaista väriä saadaksesi vaaleaa ja tummaa oranssia. Värjää pieni pala massaa vihreäksi. Voit käyttää myös valmiiksi värjättyjä massoja.
  2. Kauli oranssi sokerimassa tomusokeroidulla alustalla ohueksi levyksi. Leikkaa levy suikaleiksi, jotka kapenevat toisesta päästä. Ohenna suikaleen toista sivureunaa kaulimella. Kieritä rullalle leveästä päästä alkaen. Suikaleen paksumpi reuna jää ruusun sisään piiloon. Leikkaa kanta lyhyemmäksi veitsellä. Näin ruusut pysyvät myös helpommin pystyssä.
  3. Kauli vihreä sokerimassa samaan tapaan ohueksi levyksi. Ota muotilla lehtikuvioita. Anna lehtien ja ruusujen kovettua muutaman tunnin ajan.
  4. Kiinnitä koristeet kakun päälle sokerikuorrutteen avulla. Siivilöi pinnalle tomusokeria.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 267 kcal
Proteiini 5,2 g
Hiilihydraatti 28,3 g
Rasva 14,6 g
Tyydyttynyt rasva 8,3 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • valkoista sokerimassaa
  • elintarvikeväriä
  • sokerikuorrutetta
  • tomusokeria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search