Kinuskikissan yksisarviskakku

Reseptiyhteistyö: Kinuskikissa

Kinuskikissan yksisarviskakku

Kinuskikissan yksisarviskakku

Reseptiyhteistyö Kinuskikissa

Kinuskikissan yksisarviskakku

Supersuosittu yksisarvinen valloittaa lastenjuhlissa. Yksisarvisjuhlien kakku on koristeltu runsailla ja värikkäillä pursotuksilla, joissa jokaisella värillä on oma makunsa: vaniljaa, kinuskia ja vadelmaa. Kakun täyttämisessä on käytetty näppärää konstia; kakkumuottina toimii nimittäin korkea ja kapea kattila.

10 Henkilölle
4 h
00 arvostelua

Ainekset10 n. 10 annosta

Pohja

4 kpl
munaa
1 ½ dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja
1 ½ tl
leivinjauhetta

Kostutus

1 ½ dl
Valio kevytmaito

Täyte

5 dl
Valio vispikerma UHT HYLA®
¼ dl
sokeria
600 g
Valio Viola vadelmatuorejuustoa
200 g
suomalaisia vadelmia

Kuorrutus

2 dl
Valio vispikerma UHT HYLA®
2 tl
sokeria
1 ½ rkl
vaniljakreemijauhetta
125 g

Pursotukset

2 dl
Valio vispikerma UHT HYLA®
2 rkl
vaniljakreemijauhetta
200 g
Valio Viola kinuskituorejuustoa
200 g
Valio Viola vadelmatuorejuustoa
200 g
pasta- tai geelivärejä

Sarvi ja korvat

100 g
vaaleanpunaista sokerimassaa
100 g
valkoista sokerimassaa

Silmät

mustaa sokerimassaa

Ohje

  1. Sokerimassasta valmistettavat koristeet kannattaa tehdä paria vuorokautta etukäteen. Muotoile alumiinifoliosta kartion mallinen tuki (korkeus 12 cm). Sekoita sarvea varten valkoista ja vaaleanpunaista massaa toisiinsa, jotta saat kaksivärisen massan. Rullaa massasta pöydän päällä pitkä tanko. Kierrä tanko foliotuen ympärille. Muotoile massasta myös korvat (korkeus 7 cm) ja laita ne kuivumaan pieniin kuppeihin tai kauhojen pesiin saadaksesi korville koveran muodon. Tee mustasta massasta silmät.
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Siivilöi jauhoseos vaahtoon pienissä erissä nuolijalla käännellen. Kaada taikina pellille (30 x 38 cm) leivinpaperin päälle. Paista pohjaa 200 asteessa noin 8 minuuttia. Kumoa leivinpaperin päälle heti uunista ottamisen jälkeen. Irrota leivinpaperi pohjasta. Anna pohjan jäähtyä.
  3. Vatkaa täytteen vispikerma ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon vadelmatuorejuusto. Täytteen vadelmat käytetään vasta täyttämisvaiheessa. Jos käytät pakastevadelmia, älä ota niitä sulamaan ennen kakun kokoamista.
  4. Kokoa kakku suoraan tarjoilulautaselle tai käytä "kakkumuottina" pientä kakkuvuokaa tai korkeaa kattilaa (halkaisija 16 cm, tilavuus ainakin 1,5 litraa). Jos käytät kattilaa, vuoraa se tuorekelmulla. (Pohjalle voi leikata leivinpaperista ympyrän, joka tulee kelmun ja kattilan pinnan väliin - näin kakku irtoaa kumoamisvaiheessa helpommin.) Leikkaa kakkupohjasta viisi ympyrää (halkaisija 16 cm). Ympyröiden mittaamisessa voi käyttää apuna nurinpäin käännettyä lautasta tai pientä kulhoa. Osa ympyröistä voi muodostua useammasta palasta, jolloin saat kakkupohjan käytettyä lähes kokonaan.
  5. Laita kattilan pohjalle ehjä pohjaympyrä ja kostuta maidolla. Levitä päälle täytettä ja painele täytteeseen tuoreita tai jäisiä vadelmia. Jatka näin, kunnes kakussa on neljä täyteväliä ja viisi pohjakerrosta. Kostuta myös päällimmäinen pohjalevy maidolla. Kakun ylimmät kerrokset saavat nousta kattilan reunan yli. Suojaa tuorekelmulla ja nosta kakku jääkaappiin ainakin pariksi tunniksi tai yön yli.
  6. Kumoa kakku tarjoilulautaselle. Vedä kelmun reunoista alaspäin, jotta saat kakun irtoamaan kattilasta. Poista kelmu.
  7. Mittaa kuorrutteen kerma ja sokeri kulhoon. Vatkaa napakaksi vaahdoksi ja siivilöi vaahdotuksen aikana joukkoon vaniljakreemijauhe. Sekoita joukkoon maitorahka. Levitä kuorrute kakun päälle tasaiseksi, paksuksi kerrokseksi. Tasoita reunat ja päällinen lopuksi leveällä lastalla tai palettiveitsellä. Nosta kakku jääkaappiin, jotta pinta jähmettyy.
  8. Vatkaa pursotuksiin tuleva kerma kevyeksi vaahdoksi. Siivilöi vaahdotuksen aikana joukkoon vaniljakreemijauhe. Pysäytä vatkaaminen heti, kun vaahto on alkanut muodostua, sillä tuorejuusto ja vaniljakreemijauhe tekevät vaahdosta napakan. Jaa vaahto kolmeen yhtä suureen osaan. Sekoita jokaiseen yksi tuorejuustomaku. Sävytä vaniljan makuinen vaahto halutessasi turkoosiksi lisäämällä joukkoon sinistä pastaväriä. Myös vadelmavaahdon sävyä voi tummentaa pinkimmäksi pastavärillä.
  9. Laita vaahdot pursotuspusseihin, joissa on tähtityllat (tyllat voivat olla muodoltaan erilaisia). Sulje pussien toiset päät pussinsulkijoilla. Pursota ponin harja yksittäisistä ruusukkeista. Aloita ruusukkeet kakun alareunasta ja etene ylöspäin, jotta päälle tulevat ruusukkeet tukeutuvat osittain alempiin kerroksiin. Aseta paikoilleen myös sarvi (poista foliotuki sisältä) ja pursotuksen loppuvaiheessa voit työntää ruusukkeiden lomaan myös korvat.
  10. Nosta kakku jääkaappiin, jotta pursotukset jämähtävät vaniljakreemijauheen ansiosta. Paina ennen tarjoilua kakun sivureunoille silmät.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.