Kinuskipiirakka

Kinuskipiirakka

Kinuskipiirakka on makean ystävän takuuvarma hittiresepti. Piirakka kätkee sisälleen kinuskia kahdessa eri muodossa ja viimeistellään suolakiteillä ja -pähkinöillä.

Ainekset12 annosta

12 annosta

Pohja

80 g
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
fariinisokeria
1 rkl
kylmää vettä

Kinuskituorejuustotäyte

1 ¼ dl
2 rasiaa (à 200 g)
2
kananmuna

Pinnalle

2 dl
2 dl
fariinisokeria
1 tl
sormisuolaa
1 dl
suolapähkinöitä

Ohje

  1. Mittaa kylmä voi, jauhot ja sokeri kulhoon. Nypi tasaiseksi murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja painele taikina tasaiseksi. Kääri kelmuun ja anna levätä jääkaapissa väh. ½ h.
  2. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä n. Ø 25 cm:n kokoiseksi ympyräksi. Nosta levy kaulimen avulla Ø 22 cm:n irtopohjavuokaan. Asettele taikina kevyesti paikalleen, älä venytä.
  3. Painele pohjan päälle tiiviisti leivinpaperi, tämä auttaa pohjaa pysymään vuoan reunoilla. Esipaista 200 asteessa 15 min. Poista leivinpaperi.
  4. Vaahdota täytteen aineet kulhossa. Kaada täyte vuokaan.
  5. Paista 160 asteessa n. 35 min tai kunnes täyte on hyytynyt. Anna piirakan jäähtyä hyvin, mielellään jääkaappikylmäksi.
  6. Keitä kuohukermaa ja fariinisokeria kattilassa keskilämmöllä n. 10 min, kunnes paksuuntuu. Kaada pinnalle. Viimeistele suolakiteillä ja -pähkinöillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
333 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
29 g
Rasva
22 g
Tyydyttynyt rasva
12 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,8 g
Kalsium
21 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›