Kinuskipiirakka

Kinuskipiirakka
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Kinuskipiirakka

Kinuskipiirakka

Kinuskipiirakka on makean ystävän takuuvarma hittiresepti. Piirakka kätkee sisälleen kinuskia kahdessa eri muodossa ja viimeistellään suolakiteillä ja -pähkinöillä.

Valmistusaika

Työaika
30 min
jäähdytys
2 h
uunissa
35 min
Yhteensä
3 h 5 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
22 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta

Pohja

80 g
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
fariinisokeria
1 rkl
kylmää vettä

Kinuskituorejuustotäyte

1 ¼ dl
2 rasiaa (à 200 g)
2
kananmuna

Pinnalle

2 dl
2 dl
fariinisokeria
1 tl
sormisuolaa
1 dl
suolapähkinöitä

Ohje

  1. Mittaa kylmä voi, jauhot ja sokeri kulhoon. Nypi tasaiseksi murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja painele taikina tasaiseksi. Kääri kelmuun ja anna levätä jääkaapissa väh. ½ h.
  2. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä n. Ø 25 cm:n kokoiseksi ympyräksi. Nosta levy kaulimen avulla Ø 22 cm:n irtopohjavuokaan. Asettele taikina kevyesti paikalleen, älä venytä.
  3. Painele pohjan päälle tiiviisti leivinpaperi, tämä auttaa pohjaa pysymään vuoan reunoilla. Esipaista 200 asteessa 15 min. Poista leivinpaperi.
  4. Vaahdota täytteen aineet kulhossa. Kaada täyte vuokaan.
  5. Paista 160 asteessa n. 35 min tai kunnes täyte on hyytynyt. Anna piirakan jäähtyä hyvin, mielellään jääkaappikylmäksi.
  6. Keitä kuohukermaa ja fariinisokeria kattilassa keskilämmöllä n. 10 min, kunnes paksuuntuu. Kaada pinnalle. Viimeistele suolakiteillä ja -pähkinöillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
332 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
29 g
Rasva
22 g
Tyydyttynyt rasva
12 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.