Kipparin omenainen palsternakkamuhennos

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

Kipparin omenainen palsternakkamuhennos

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

30 min

Maukas palsternakkamuhennos omenalla ja savujuustolla höystettynä kalan lisukkeeksi ainaisen perunan tilalle. http://maistuisvarmaansullekin.blogspot.fi/

Ainekset

50 g
Valio voita
1 kpl
Sipuli
800 g
palsternakkaa
2 kpl
hapahkoa omenaa
2 ½ dl
maun mukaan suolaa
ripaus mustapippuria myllystä
1 rkl
tuoretta tai kuivattua timjamia

Ohje

  1. Sulata pannulla voi. Kuullota voissa kuorittu ja hienonnettu sipuli pehmeäksi. Lisää joukkoon kuoritut ja kuutioidut palsternakat, ja paista 10 - 15 minuuttia, kunnes palsternakka alkaa pehmenemään. Lisää joukkoon Valio Crea Kippari -ruokakerma sekä kuoritut ja kuutioidut omenat. Jos haluat muhennoksesta kermaisempaa, lisää enemmän kermaa kuin ohjeessa mainitaan. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä 5 - 10 minuuttia, kunnes palsternakka on kypsynyt ja kerma hieman vetäytynyt. Sekoita muutaman kerran haudutuksen aikana. Mausta muhennos suolalla, mustapippurilla sekä timjamilla. Tarjoile esimerkiksi paistetun tai uunissa kypsennetyn kalan lisukkeena.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö