Kipparin soija-kaalilaatikko

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

Kipparin soija-kaalilaatikko

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

2 h

Savujuustolla maustettu soija-kaalilaatikko on täydellinen kasvisruoka arkeen ja juhlaan. http://pumpkin-jam.blogspot.fi/

Ainekset

1000 g
valkokaalia
1 dl
puuroriisiä
2 kpl
kasvisliemikuutiota
2 kpl
sipulia
3 rkl
öljyä, voita tai margariinia
2 ½ dl
tummaa soijarouhetta
2 ½ dl
2 rkl
siirappia
1 rkl
meiramia
valkopippuria myllystä
(suolaa)

Ohje

  1. Suikaloi kaali. Laita kaali ja puuroriisit suureen kattilaan ja laske päälle vettä sen verran, että kaalisuikaleet peittyvät juuri ja juuri. Kiehauta, lisää kasvisliemikuutio ja keitä 20 minuuttia.
  2. Kaalin ja riisin kiehuessa kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna rasva paistinpannulla ja kuullota sipulit. Lisää soijarouhe ja pyöräytä lastalla pari kertaa, jotta ylimääräinen rasva imeytyy soijaan. Kauho joukkoon 5 dl kaalin ja riisin keitinlientä (suoraan kattilasta) parissa erässä koko ajan sekoittaen. Soija on valmista, kun se on turvonnut eikä enää ime itseensä nestettä.
  3. Jos kaali-riisi-seos on vielä keittämisen ja soijarouheen turvottamisenkin jälkeen kovin vetistä, kauho nestettä pois sen verran, että seoksesta tulee melko paksua. Sekoita joukkoon soijarouhe-sipuliseos, kerma ja mausteet. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
  4. Paista 175-asteessa 1½ tuntia tai niin kauan kun maltat. Talvikaalille tekee hyvää jopa kahden tunnin paisto.
  5. Tarjoile kaalilaatikko puolukkasurvoksen kera.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö