Kolamoussea ja vadelmajäätä

Kolamoussea ja vadelmajäätä

Tämän herkullisemmin ei ateriaa voi päättää. Makea kolamousse suorastaan sulaa suussa ja saa tarvittavaa kontrastia kylmästä vadelmajäästä.

Ainekset4 annosta

4 annosta

Kolamousse

1
liivatelehti
1 ¼ dl
sokeria
2 dl
2
valkuaista

Vadelmajää

400 g
pakastevadelmia
¾ dl
sokeria
2 dl
vettä

Koristeluun

tuoreita vadelmia

Ohje

  1. Valmista vadelmajää. Keitä vadelmia, vettä ja sokeria, kunnes seos paksuuntuu, n. 10 min. Kaada seos laakeaan pakastusrasiaan. Jäädytä pakastimessa n. 2 t.
  2. Laita liivate pehmenemään kylmään veteen.
  3. Paahda 1 dl sokeria kuivassa kattilassa, kunnes kauniin ruskeaa. Lisää kerma. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes sokeri on kokonaan sulanut.
  4. Lisää liivate. Ota kattila pois liedeltä. Anna jäähtyä.
  5. Vaahdota valkuaiset. Lisää jäljelle jäänyt sokeri vähin erin vaahdotuksen aikana. Vaahto on valmista, kun se on kiiltävää ja pehmeää.
  6. Sekoita valkuaisvaahto jäähtyneen kolaseoksen joukkoon. Annostele mousse tarjoiluastioihin. Anna hyytyä jääkaapissa n. 1 t.
  7. Raaputa vadelmäjäätä lusikalla tai haarukalla ja lisää kolamoussen päälle. Koristele tuoreilla vadelmilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
159 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
20 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,0 g
Kalsium
32 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›