Kolmen juuston lihapullat ja bataattimuussi

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

Kolmen juuston lihapullat ja bataattimuussi

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

1 h

Makeahko bataatti antaa säväyksen perunasoseeseen ja sopii erittäin hyvin yhteen maukkaan lihan ja kermaisen juustokastikkeen kanssa. Tämä ruoka sopii loistavasti esimerkiksi sunnuntaiseksi perheruuaksi tai vaikka illallisvieraille tarjottavaksi. http://pelkurinpaivakirja.blogspot.fi/2014/02/herkulliset-kolmen-juuston-lihapullat.html

Ainekset

400 g
Jauhelihaa
2 ½ dl
Valio Crea 3 juustoa -ruokakerma
4 dl
Juustoraastetta (Goudaa)
½ dl
Maustamaton jugurtti/kermaviili
½ dl
Ketsuppia/tomaattisosetta
½ dl
Paahdettua sipulia
½ tl
Pippuria
1 tl
Oreganoa
Ripaus suolaa
Ripaus chilijauhetta
1 tl
Paprikajauhetta
Bataattiperunamuussiin:
10 kpl
Jauhoista perunaa
1 kpl
Iso bataatti
Tilkka maitoa
1 rkl
Voita/margariinia
Ripaus suolaa

Ohje

  1. Kuori ja paloittele perunat ja bataatit. Laita ne valmiiksi kattilaan joka on puolillaan kylmää vettä. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Laita jauheliha kulhoon ja sekoita joukkoon 0,5 desilitraa Kolme juustoa-kermaa (1/5 osaa purkista), jugurtti, ketsuppi, 2 desilitraa juustoraasteesta, paahdettu sipuli ja mausteet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Laita bataattiperuna-kattila hellalle kiehumaan. Ota esille paistinpannu ja lorauta siihen tilkka öljyä, levitä öljy koko pannulle. Kasta käsiä kylmässä vedessä ja ala pyörittelemään lihataikinasta keskenään samankokoisia pyöryköitä. Laita pannu hellalle kuumenemaan ja asettele lihapullat hetken kuluttua pannulle. Paista lihapullia muutama minuutti niin, että ne ovat pinnalta kauttaaltaan ruskeita. Lihapullien ei tarvitse olla läpikypsiä vaan tarkoitus on vaan saada hieman ruskeaa väriä pintaan. Kun pullat ovat kauttaaltaan ruskeita, lado ne matalaan uunivuokaan. Kaada loput Kolme Juustoa- kermasta lihapullien päälle tasaisesti. Ripottele päälle loput juustoraasteesta ja laita lihapullat uuniin 25 minuutiksi. Sillä aikaa kun lihapullat ovat uunissa, soseuta kypsyneet bataatit ja perunat, lisää joukkoon tilkka maitoa, voita ja ripaus suolaa. Maista välillä, että onko muussin maut kohdillaan ja lisää tarvittaessa maitoa, margariinia tai suolaa.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö