Kookospekoni

Reseptiyhteistyö: Annamari Valiolta

Kookospekoni

Kookospekoni

Reseptiyhteistyö Annamari Valiolta

Kookospekoni

Kookospekoni eli vegepekoni on mainio korvike tavalliselle pekonille. Kookospekoni maustetaan savulla ja paahdetaan uunissa rapeaksi, jolloin se onnistuu huijaamaan kokenuttakin lihansyöjää, ainakin lähes täysin. Käytä kookospekonia keitossa, täytetyissä patongeissa, pastassa ja muissa ruoissa.

8 Henkilölle
30 min
00 arvostelua

Ainekset8 n. 8 annosta

150 g
Kookoslastuja (makeuttamattomia)
2 ½ rkl
soijakastiketta
4 rkl
Savunmakuista grillikastiketta

Ohje

  1. Mittaa kookoslastut kulhoon ja kääntele joukkoon soija sekä grillikastike.
  2. Kaada voidellut kookoslastut uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda rapeiksi 175 °C:ssa 15-17 minuutin ajan. Kääntele lastuja pariin kertaan paiston aikana.
  3. Lastut ovat valmiita kun pinta alkaa hiukan tummumaan. Valmiit kookospekonilastut rapsakoituvat vielä jäähtyessään.
  4. Syö kookospekoni tuoreeltaan tai pakasta käyttövalmiina.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.