Korealaiset lihapullat

Reseptiyhteistyö: ansku-jukkola

Korealaiset lihapullat

Reseptiyhteistyö: ansku-jukkola

30 min

Tutut lihapullat saavat makua korealaiseen tyyliin soijasta, chilistä, valkosipulista sekä suolaisen makeasta kastikkeesta. Tarjoile korealaiset lihapullat riisin tai salaatin kera.

Ainekset

Lihapullat

500 g
jauhelihaa
100 g
½ dl
korppujauhoja
1 kpl
Sipuli
1 kpl
valkosipulin kynttä
1 kpl
Kananmuna
2 rkl
soijakastiketta
1 tl
jauhettua inkivääriä
1 tl
chilitahnaa

Kastike

1 kpl
valkosipulin kynttä
½ dl
vettä
3 rkl
soijakastiketta
½ dl
riisiviinietikkaa
1 ¼ dl
ruokokidesokeria
1 tl
jauhettua inkivääriä
½ tl
chilitahnaa

Lisäksi

1 kpl
punainen chili
1 nippu
tuoretta korianteria
1 rkl
seesaminsiemeniä

Ohje

  1. Lihapullat

  2. Nosta jauheliha huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen aloittamista. Sekoita korppujauhot kermaviilin joukkoon ja anna turvota hetki.
  3. Silppua sipuli ja valkosipuli hienoksi ja yhdistä kulhoon jauhelihan sekä kananmunan kanssa. Lisää sitten kermaviili, soija, inkivääri ja chilitahna lihapullataikinaan ja sekoita tasaiseksi.
  4. Muotoile taikinasta lusikan ja kämmenten avulla pyöreitä pullia ja laita öljyllä voideltuun uunivuokaan. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia riippuen pullien koosta, kunnes ovat juuri kypsiä sisältä.
  5. Kastike

  6. Valmista kastike lihapullien kypsyessä. Yhdistä kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta kunnes sokeri on sulanut. Keitä matalalla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes rakenne hiukan paksunee. Nosta kattila liedeltä.
  7. Nostele lihapullat tarjolle ja kaada päälle karamellikastike. Viimeistele sirottamalla pinnalle seesaminsiemeniä, pilkottua chiliä ja tuoretta korianteria.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö