Siirry sisältöön
Korvasienikeitto

Korvasienikeitto

Korvasienet ovat kevätkauden herkku, mutta onneksi säilykekorvasieniä saa läpi vuoden. Valmista herkullinen keitto ja muistahan tuoreita sieniä käyttäessäsi huolellisen sienten esikäsittelyn.

Korvasienikeitto

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 tlk (200/180 g) esikäsiteltyjä korvasieniä
  • 2 salottisipulia
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 2 dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 4 dl vettä
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® valkosipuli tuorejuustoa
    Valio Viola® valkosipuli on aromikas vaihtoehto leivän päälle ja se sopii hyvin myös keittoihin ja…
    Valio Viola® e200 g valkosipuli tuorejuusto laktoositon
  • ½-1 tl suolaa
  • ripaus valkopippuria
  • ¼-½ dl tuoretta kirveliä hienonnettuna

Ohje

  1. Huuhtele säilötyt korvasienet kylmällä vedellä siivilässä. Jos valmistat keiton tuoreista korvasienistä, katso sienien esikäsittely ohjeen alaosasta.
  2. Hienonna valutetut korvasienet sekä sipulit.
  3. Kuumenna Oivariini paksupohjaisessa kattilassa. Lisää sienet ja sipuli. Paista, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut.
  4. Lisää kerma ja vesi. Anna keiton kiehua kokoon ilman kantta n. 10 min tai kunnes keitto on sopivan sakeaa. Sekoita samalla, että keitto ei pala pohjaan.
  5. Sulata joukkoon tuorejuusto. Mausta suolalla ja valkopippurilla, tarkista maku. Viimeistele makusi mukaan tuoreella kirvelillä.
  6. Tarjoa tuoreen leivän ja voin kanssa.

Tuoreiden korvasienien esikäsittely

  1. Korvasienten käsittely ennen ruoanlaittoa: Liota ja huuhtele halkaistuja korvasieniä runsaassa kylmässä vedessä ennen keittämistä, että saat sienistä kaiken hiekan pois.
  2. Nosta puhdistetut sienet kattilaan runsaaseen kylmään veteen eli 1 osa sieniä ja 3 osaa vettä. Kuumenna ja keitä vähintään 5 min. Laske keittoaika siitä, kun vesi alkaa uudelleen kiehua.
  3. Huuhtele sienet huolellisesti juoksevalla, kylmällä vedellä ja toista keittäminen puhtaassa vedessä kaksi kertaa, viiden min keittoajalla. Huuhtele sienet lopulta huolellisesti, valuta, puristele liika vesi pois. Käsittele sienet ruoanlaittoa tai pakastamista varten.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 142 kcal
Proteiini 2 g
Hiilihydraatti 1,8 g
Rasva 14,2 g
Tyydyttynyt rasva 7,5 g
Ravintokuitu 0,3 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • valkopippuria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search