Korvasienikeitto

Korvasienikeitto

25 min
helppo
140 kcal / 100g
2
0

Korvasienet ovat kevätkauden herkku, mutta onneksi säilykekorvasieniä saa läpi vuoden. Valmista herkullinen keitto ja muistahan tuoreita sieniä käyttäessäsi huolellisen sienten esikäsittelyn.

Ainekset

4 annosta
1 tlk (200 / 180 g)
esikäsiteltyjä korvasieniä
2
salottisipulia
2 rkl
2 dl
4 dl
vettä
1 rasia (200 g)
1/2 - 1 tl
suolaa
ripaus (1/2 maustemit.)
valkopippuria
1/4 - 1/2 dl
tuoretta kirveliä hienonnettuna

Ohje

  1. Huuhtele säilötyt korvasienet kylmällä vedellä siivilässä. Jos valmistat keiton tuoreista korvasienistä, katso sienien esikäsittely ohjeen alaosasta.
  2. Hienonna valutetut korvasienet sekä sipulit.
  3. Kuumenna Oivariini paksupohjaisessa kattilassa. Lisää sienet ja sipuli. Paista, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut.
  4. Lisää kerma ja vesi. Anna keiton kiehua kokoon ilman kantta n. 10 min tai kunnes keitto on sopivan sakeaa. Sekoita samalla, että keitto ei pala pohjaan.
  5. Sulata joukkoon tuorejuusto. Mausta suolalla ja valkopippurilla, tarkista maku. Viimeistele makusi mukaan tuoreella kirvelillä.
  6. Tarjoa tuoreen leivän ja voin kanssa.
  7. Tuoreiden korvasienien esikäsittely

  8. Korvasienten käsittely ennen ruoanlaittoa: Liota ja huuhtele halkaistuja korvasieniä runsaassa kylmässä vedessä ennen keittämistä, että saat sienistä kaiken hiekan pois.
  9. Nosta puhdistetut sienet kattilaan runsaaseen kylmään veteen eli 1 osa sieniä ja 3 osaa vettä. Kuumenna ja keitä vähintään 5 min. Laske keittoaika siitä, kun vesi alkaa uudelleen kiehua.
  10. Huuhtele sienet huolellisesti juoksevalla, kylmällä vedellä ja toista keittäminen puhtaassa vedessä kaksi kertaa, viiden min keittoajalla. Huuhtele sienet lopulta huolellisesti, valuta, puristele liika vesi pois. Käsittele sienet ruoanlaittoa tai pakastamista varten.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
140 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
14 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
19 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)