Koskenlaskija -sarvet

Reseptiyhteistyö: aija-valiolta

Koskenlaskija -sarvet

Reseptiyhteistyö: aija-valiolta

2 h

Näiden sarvien juju on sisältä löytyvä pehmeä Koskenlaskija -sydän. Nämä sarvet ovat parhaimmillaan heti lämpiminä, kuuman keiton kanssa.

Ainekset

3 dl
maitoa
50 g
hiivaa
1 tl
suolaa
1 tl
sokeria
12 dl
speltti- tai vehnäjauhoja
200 g
Valio Luomu™ voita
100 g
1 kpl
Kananmuna voiteluun

Ohje

  1. Liota kädenlämpöiseen maitoon hiiva. Lisää suola, sokeri jauhot ja sulatettu voi. Vaivaa hetki ja anna nousta kaksinkertaiseksi liinan alla noin tunnin ajan.
  2. Taikinan noustua se kaulitaan pitkulaiseksi levyksi, taitellaan 4-kertaiseksi pakaksi ja kaulitaan taas. Toista tämä ainakin 5 kertaa. Lopuksi kauli taikina taas ohueksi levyksi, leikkaa levy pystypäin neljään osaan. Leikkaa levyt poikittain viideksi kiilamaiseksi kolmioksi.
  3. Tee veitsellä kolmioihin pitkittäinen viilto kapeaan päähän, laita leveään päähän pala Koskenlaskija sulatejuustoa ja rullaa juusto sarven sisään. Nostata ½ tuntia.
  4. Voitele kohonneet sarvet kananmunalla ja paista 200°c 12-15 minuuttia.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö