Koskenlaskija-parsakaalipasta

Reseptiyhteistyö: koskenlaskija-reseptit

Koskenlaskija-parsakaalipasta

Reseptiyhteistyö: koskenlaskija-reseptit

15 min

Helppo ja nopea kasvispasta koko perheen arkiruoaksi. Maultaan täydellisen täyteläinen. Luoja: Leipoi leipoi http://odotuselamaa.blogspot.fi/

Ainekset

200 g
Valio Koskenlaskija® perinteinen sulatejuusto
2 kpl
Parsakaali
1 kpl
Sipuli
Öljyä kuullottamiseen
2 dl
Kuohukerma
1 rkl
Sinappi
4 dl
Lihaliemi
2 rkl
Vaalea maizena suuruste+tilkka vettä
Rouhittu mustapippuri
Suola
Ruukku basilika
Pasta

Ohje

  1. Paloittele parsakaali. Laita parsakaali suolattuun ja kiehuvaan veteen. Keitä n. kolme minuuttia ja huuhtele kylmällä vedellä. Laita pasta kiehumaan ohjeen mukaan.
  2. Silppua sipuli ja kuullota öljyssä. Lisää pannulle lihaliemi, kerma, sinappi ja pieniksi paloiksi revitty/paloiteltu Koskenlaskija juusto. Keitä miedolla lämmöllä sekoitellen niin, että sulatejuusto sulaa. Lisää joukkoon pieneen vesitilkkaan sekoitettu maizena. Kaada maizenasuuruste kastikkeen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Tässä vaiheessa kastikkeesta tulee paksua. Jos et halua paksua kastiketta, voi lisätä joukkoon vielä lihalientä, mutta meidän perheessä juustoinen paksukastike, joka jää pastan päälle on suositumpaa.
  3. Mausta pippurilla ja suolalla. Tarkista maku. Lisää lopuksi joukkoon silputtu basilika. Valuta pasta ja lusikoi kastike pastan päälle tarjoilukulhoon tai suoraan lautaselle pasta-annosten päälle.
  4. Ohjetta on helppo muokata. Joukkoon käy mukaan mikä tahansa liha. Kerma voi korvata halutessaan maidolla, ruokakermalla, ranskankermalla, vedellä+liemikuutiolla. Yrtti voi olla kuivattua, jos kaapista puuttuu maizena, voi kastikkeen suurustaa vehnäjauholla, tällöin vain vehnäjauho sekoitetaan öljyn sekaan ja keittoaika kastikkeella on pidempi, joten kastike kannattaa laittaa tulille jo samaan aikaan, kun parsakaaleja alkaa kiehuttamaan.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö