Koskenlaskijan lohikeitto

Reseptiyhteistyö: koskenlaskija-reseptit

Koskenlaskijan lohikeitto

Reseptiyhteistyö: koskenlaskija-reseptit

30 min

Koskenlaskijan lohikeitto on arjen luksusta parhaimmillaan. Keitossa maistuvat kesäsadon herkut: uudet perunat sekä varhaisporkkanat. Luoja: Tiskivuoren emäntä http://tiskivuorenemanta.blogspot.fi/

Ainekset

400 g
Pienikokoisia uusia perunoita
400 g
Lohifilee
5 kpl
Varhaisporkkana
2 kpl
Sipuli
1 kpl
Pieni purjo
Vesi
1 rkl
Voi
10 kpl
Kokonainen maustepippuri
4 kpl
Laakerinlehti
4 rkl
Kalafondi (tai 3 kalaliemikuutiota)
2 dl
(Ruoka)kerma
125 g
Valio Koskenlaskija® voimakas sulatejuusto
1 nippu
Tuore tilli

Ohje

  1. Huuhtele ja putsaa perunat sekä porkkanat huolellisesti. Pilko kuorittu sipuli ja porkkanat. Leikkaa purjo renkaiksi. Kaada vihannekset ja juurekset suureen kattilaan, ja kuullota niitä voissa tovi.
  2. Lisää kattilaan n. 1,5 litraa vettä, kalafondi (tai kalaliemikuutiot), maustepippurit ja laakerinlehdet. Anna keiton kiehua n. 10 minuutin ajan, tai kunnes perunat ovat lähes kypsiä. Poista lohifileestä ruodot sekä nahka ja kuutioi sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Lisää lohi kattilaan ja anna kiehua vielä n. 5 minuutin ajan. Lopuksi lisää joukkoon kerma ja pieneksi murustettu Koskenlaskija-sulatejuusto. Kiehauta keittoa kunnes sulatejuusto on sulanut kokonaan. Lopuksi lisää joukkoon reilusti hienonnettua tilliä.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö