Kotijuusto-melonisalaatti

Kotijuusto-melonisalaatti

25 min
helppo
101 kcal / 100g
3
0

Lähi-idän henkeä myötäilevä melonisalaatti voidaan tarjota alkuruokana, lounaana tai lisukesalaattina.

Ainekset

4 annosta
2 rkl
bulguria
½ dl
vettä
2 tl
kasvisliemifondia
1 rkl
oliiviöljyä
1 tl
sitruunamehua
200 g
vesimelonia
200 g
cantaloupemelonia
1 pkt (250 g)
1
granaattiomena
200 g
salaattisekoitusta

Päälle

oliiviöljyä
vaaleaa balsamiviinietikkaa
mustapippuria myllystä
sormisuolaa

Ohje

  1. Mittaa bulgur, vesi ja fondi pieneeen kasariin tai kattilaan. Halutessasi voit korvata fondin ripauksella suolaa. Kypsennä pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Sekoita kypsän bulgurin joukkoon oliiviöljy ja sitruunamehu.
  3. Paloittele melonit ja kotijuusto. Irrota granaattiomenasta siemenet lusikalla.
  4. Levitä salaattisekoitus laakealle vadille tai lautaselle. Levitä päälle melonit, kotijuusto ja bulgur.
  5. Valuta salaatille makusi mukaan oliiviöljyä ja pirskota päälle hieman balsamiviinietikkaa. Mausta.
  6. Koristele granaattiomenan siemenillä.
  7. Tarjoa alkuruokana, kevyenä lounaana tai lisukesalaattina esim. grillivartaiden kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
101 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
7 g
Suola
1,0 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
126 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)