Kotijuusto-rosmariinipizza

Kotijuusto-rosmariinipizza

45 min
keskitaso
177 kcal / 100g
4
4

Pizza mielletään usein rasvaiseksi ja epäterveelliseksi ruoaksi. Tällä ohjeella valmistat herkullisen, kevyemmän version klassikko Pizza Margheritasta. Ohjeessa käytetään mausteena aromikasta rosmariinia, mutta sen voi halutessaan korvata basilikalla esikuvansa tavoin.

Ainekset

2 pizzaa

Pohja

2 dl
vettä
½ pussia (à 11 g)
kuivahiivaa
¾ tl
suolaa
5 dl
spelttijauhoja

Päälle

1 prk (400 g)
tomaattikastiketta , esim. Barilla basilico
1 pkt (250 g)
2 vartta
tuoretta rosmariinia
2 rkl
oliiviöljyä

Ohje

  1. Lämmitä vesi 41-asteiseksi. Liuota hiiva siihen. Lisää suola ja jauhot. Vaivaa taikina kimmoisaksi palloksi. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
  2. Vaivaa taikinasta ilmat pois. Jaa kahteen osaan. Painele tai kauli taikinapalat pyöreiksi tai soikeiksi, ohuiksi pohjiksi.
  3. Jaa tomaattikastike pohjien päälle. Murenna kotijuusto pinnalle. Lisää vielä hienonnetut rosmariinin lehdet.
  4. Paista uunin alaosassa 250 asteessa n. 12 min.
  5. Viimeistele pizzat oliiviöljyllä ja muutamalla tuoreella rosmariinin lehdellä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
177 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
21 g
Rasva
7 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
102 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)