Kotijuusto-rosmariinipizza

Kotijuusto-rosmariinipizza
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Kotijuusto-rosmariinipizza

Kotijuusto-rosmariinipizza

Pizza mielletään usein rasvaiseksi ja epäterveelliseksi ruoaksi. Tällä ohjeella valmistat herkullisen, kevyemmän version klassikko Pizza Margheritasta. Ohjeessa käytetään mausteena aromikasta rosmariinia, mutta sen voi halutessaan korvata basilikalla esikuvansa tavoin.

Valmistusaika

Työaika
15 min
kohotus
30 min
Yhteensä
45 min

Vaikeustaso

Kokenut kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

22 arvostelua

Ainekset2 pizzaa

2 pizzaa

Pohja

2 dl
vettä
½ pussia (à 11 g)
kuivahiivaa
¾ tl
suolaa
5 dl
spelttijauhoja

Päälle

1 prk (400 g)
tomaattikastiketta , esim. Barilla basilico
1 pkt (250 g)
2 vartta
tuoretta rosmariinia
2 rkl
oliiviöljyä

Ohje

  1. Lämmitä vesi 41-asteiseksi. Liuota hiiva siihen. Lisää suola ja jauhot. Vaivaa taikina kimmoisaksi palloksi. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
  2. Vaivaa taikinasta ilmat pois. Jaa kahteen osaan. Painele tai kauli taikinapalat pyöreiksi tai soikeiksi, ohuiksi pohjiksi.
  3. Jaa tomaattikastike pohjien päälle. Murenna kotijuusto pinnalle. Lisää vielä hienonnetut rosmariinin lehdet.
  4. Paista uunin alaosassa 250 asteessa n. 12 min.
  5. Viimeistele pizzat oliiviöljyllä ja muutamalla tuoreella rosmariinin lehdellä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
177 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
21 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›