Kotijuusto-tomaatti-sipulisalaatti

Kotijuusto-tomaatti-sipulisalaatti

2 h 35 min
keskitaso
145 kcal / 100g
3
3

Pannulla paistetut kotijuustoviipaleet kruunaavat tomaatti-sipulisalaatin.

Ainekset

6 annosta
6 (400 g)
tomaattia
1 (150 g)
iso punasipuli tai kevätsipulia
1
valkosipulin kynsi
1 (200 g)
paprika
puolikas
punaista chilipalkoa

Marinadi

2 rkl
rypsi- tai oliiviöljyä
2 rkl
vaaleaa balsamietikkaa
1 rkl
sokeria
ripaus
suolaa

Jogurttikastike

2 dl
½ dl
vihreää pestoa
1 tl
sokeria

Päälle

1 pkt (250 g)
1 rkl
½ dl
paahdettuja pinjansiemeniä
hienonnettua tuoretta basilikaa

Ohje

  1. Viipaloi tomaatit. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Hienonna valkosipuli.
  2. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi. Halkaise chilipalko, poista siemenet. Hienonna. Yhdistä kasvikset.
  3. Yhdistä marinadiainekset. Lisää kasvisten joukkoon. Anna marinoitua 2 - 3 t. Sekoita kastike.
  4. Asettele marinoidut kasvikset laakealle tarjoiluvadille.
  5. Leikkaa kotijuusto pituussuunnassa kuuteen palaan. Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Paista juustoviipaleet nopeasti rasvassa molemmin puolin. Nosta salaatin päälle.
  6. Koristele pinjansiemenillä ja basilikalla. Tarjoa kastike erikseen.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
145 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
12 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
156 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)