Hyppää sisältöön
Kotijuusto-tomaatti-sipulisalaatti

Kotijuusto-tomaatti-sipulisalaatti

Pannulla paistetut kotijuustoviipaleet kruunaavat tomaatti-sipulisalaatin.

Kotijuusto-tomaatti-sipulisalaatti

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 5 (400 g) tomaattia
  • 1 (150 g) iso punasipuli tai kevätsipulia
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 (200 g) paprika
  • ½ punaista chilipalkoa

Marinadi

  • 2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
  • 2 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
  • ripaus suolaa
  • 1 rkl sokeria

Jogurttikastike

  • 2 dl
    Valio turkkilaista jogurttia
    Paksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
    Valio turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon
  • ½ dl vihreää pestoa
  • 1 tl sokeria

Päälle

  • 1 pkt (250 g)
    Valio Eila® kotijuustoa
    Valio kotijuusto on perinteinen, vähärasvainen ja leikattava kotijuusto. Maultaan se on mieto, raikas, lempeä ja…
    Valio kotijuusto e250 g laktoositon
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • ½ dl paahdettuja pinjansiemeniä
  • 0 kg hienonnettua tuoretta basilikaa

Ohje

  1. Viipaloi tomaatit. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Hienonna valkosipuli.
  2. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi. Halkaise chilipalko, poista siemenet. Hienonna. Yhdistä kasvikset.
  3. Yhdistä marinadiainekset. Lisää kasvisten joukkoon. Anna marinoitua 2 - 3 t. Sekoita kastike.
  4. Asettele marinoidut kasvikset laakealle tarjoiluvadille.
  5. Leikkaa kotijuusto pituussuunnassa kuuteen palaan. Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Paista juustoviipaleet nopeasti rasvassa molemmin puolin. Nosta salaatin päälle.
  6. Koristele pinjansiemenillä ja basilikalla. Tarjoa kastike erikseen.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 127 kcal
Proteiini 4,2 g
Hiilihydraatti 4,7 g
Rasva 9,9 g
Tyydyttynyt rasva 2,6 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
  • hienonnettua tuoretta basilikaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Etsi