Kotijuusto-tomaatti-sipulisalaatti

Kotijuusto-tomaatti-sipulisalaatti
Tehnyt PetteriValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Petteri Valio Koekeittiöstä

Kotijuusto-tomaatti-sipulisalaatti

Kotijuusto-tomaatti-sipulisalaatti

Pannulla paistetut kotijuustoviipaleet kruunaavat tomaatti-sipulisalaatin.

Valmistusaika

Työaika
35 min
marinointi
2 h
Yhteensä
2 h 35 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
11 arvostelu

Ainekset6 annosta

6 annosta
6 (400 g)
tomaattia
1 (150 g)
iso punasipuli tai kevätsipulia
1
valkosipulin kynsi
1 (200 g)
paprika
( puolikas
punaista chilipalkoa )

Marinadi

2 rkl
rypsi- tai oliiviöljyä
2 rkl
vaaleaa balsamiviinietikkaa
ripaus
suolaa
1 rkl
sokeria

Jogurttikastike

2 dl
½ dl
vihreää pestoa
1 tl
sokeria

Päälle

1 pkt (250 g)
1 rkl
½ dl
paahdettuja pinjansiemeniä
hienonnettua tuoretta basilikaa

Ohje

  1. Viipaloi tomaatit. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Hienonna valkosipuli.
  2. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi. Halkaise chilipalko, poista siemenet. Hienonna. Yhdistä kasvikset.
  3. Yhdistä marinadiainekset. Lisää kasvisten joukkoon. Anna marinoitua 2 - 3 t. Sekoita kastike.
  4. Asettele marinoidut kasvikset laakealle tarjoiluvadille.
  5. Leikkaa kotijuusto pituussuunnassa kuuteen palaan. Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Paista juustoviipaleet nopeasti rasvassa molemmin puolin. Nosta salaatin päälle.
  6. Koristele pinjansiemenillä ja basilikalla. Tarjoa kastike erikseen.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
146 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.