Kotijuustoa ja lämmintä raparperikompottia

Kotijuustoa ja lämmintä raparperikompottia

30 min
helppo
317 kcal / 100g
1
0

Helppo jälkiruoka syntyy ihanan kirpeästä raparperista ja pehmeän makuisesta kotijuustosta.

Ainekset

4 annosta
1 rasia (250 g)

Raparperikompotti

n. 4 dl (200 g)
raparperipaloja
1 dl
sokeria
25 g
1 tl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Valmista ensin raparperikompotti: Yhdistä kattilassa n. 1/2 cm:n kokoisiksi paloiksi leikatut raparperit, sokeri ja voi. Anna kiehua miedolla lämmössä pehmeäksi koko ajan sekoitellen. Jäähdytä hetki. Mausta vaniljasokerilla.
  2. Leikkaa juusto kuutioiksi. Jaa jälkiruokalautasille. Annostele päälle haaleaa raparperikompottia. Tarjoa jälkiruokana.

Vinkki

* Lisää raparperikompottiin tarvittaessa tilkka vettä keittovaiheessa* Raparperikompotti sopii myös jäätelön kanssa. * Ripota annoksille paahdettua muruseosta (ks. ohje Paahdettu muruseos jogurtille)
Lisukkeeksi
Paahdettu muruseos jogurtille
25 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
317 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
68 g
Rasva
3 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
91 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)