Moussakaa valmistetaan Kreikan lisäksi monessa Lähi-Idän maassa. Sen perusraaka-aineita ovat munakoiso ja jauheliha. Moussakan maku paranee säilytyksessä eli sen voi valmistaa jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Kuumenna ruoka tällöin kunnolla ennen tarjoilua.
Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.
2 pientä (600 - 700 g) | munakoisoa |
2 - 4 (450 g) | jauhoista perunaa , esim. Rosamunda |
Jauhelihakastike | |
---|---|
400 g | vähärasvaista naudan jauhelihaa |
2 rkl | |
3 (350 g) | sipulia |
2 - 3 | valkosipulin kynttä |
1 tlk (500 g) | paseerattua tomaattia |
1 | liha-juuresliemikuutio |
1 tl | pippurisekoitusta |
¾ tl | suolaa |
1 tl | sokeria |
1 rkl | oreganoa |
ripaus | kanelia |
Juustokastike | |
1 dl | vehnäjauhoja |
6 dl | |
2 ½ dl (125 g) | |
½ tl | suolaa |
ripaus | muskottia |
Pinnalle | |
½ dl (25 g) |
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.