Kreikkalainen salaatti

Kreikkalainen salaatti
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Kreikkalainen salaatti

Kreikkalainen salaatti

Kreikkalainen salaatti eli horiatiki on klassikko. Siinä auringonkypsyttämät, tuoreet tomaatit, kurkku ja oliivit sekä makea sipuli tarjoillaan fetajuuston ja oliiviöljyn kanssa. Tämä ohje on suomalainen muunnos kreikkalaisesta salaatista. Se sopii alkuruoaksi tai kevyeksi lounaaksi rapean leivän kera.

Valmistusaika

Työaika
25 min
Yhteensä
25 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
22 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 - 2 lajia
salaatinlehtiä
1 (200 g)
vihreä paprika

tai 1 kurkku
1 rasia (250 g)
kirsikkatomaatteja
1
punasipuli
1 prk (180 g)
1 dl
mustia oliiveja
tuoretta basilikaa tai oreganoa

Mehu-öljykastike

½ dl
1 rkl
oliiviöljyä
½ rkl
sitruunamehua
1 rkl
sokeria

Ohje

  1. Huuhdo ja kuivaa/linkoa salaatinlehdet huolella. Suikaloi paprika tai kuutioi kurkku. Halkaise tomaatit. Viipaloi sipuli.
  2. Laita ainekset laakealle vadille. Lisää valutetut salaattijuustokuutiot, oliivit sekä hienonnettu basilika tai oregano.
  3. Sekoita kastikkeen aineet ja tarjoa salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
79 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.