Kreikkalainen salaatti

Kreikkalainen salaatti

Kreikkalainen salaatti eli horiatiki on klassikko. Siinä auringonkypsyttämät, tuoreet tomaatit, kurkku ja oliivit sekä makea sipuli tarjoillaan fetajuuston ja oliiviöljyn kanssa. Tämä ohje on suomalainen muunnos kreikkalaisesta salaatista. Se sopii alkuruoaksi tai kevyeksi lounaaksi rapean leivän kera.

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 - 2 lajia
salaatinlehtiä
1 (200 g)
vihreä paprika

tai 1 kurkku
1 rasia (250 g)
kirsikkatomaatteja
1
punasipuli
1 prk (180 g)
1 dl
mustia oliiveja
tuoretta basilikaa tai oreganoa

Mehu-öljykastike

½ dl
1 rkl
oliiviöljyä
½ rkl
sitruunamehua
1 rkl
sokeria

Ohje

  1. Huuhdo ja kuivaa/linkoa salaatinlehdet huolella. Suikaloi paprika tai kuutioi kurkku. Halkaise tomaatit. Viipaloi sipuli.
  2. Laita ainekset laakealle vadille. Lisää valutetut salaattijuustokuutiot, oliivit sekä hienonnettu basilika tai oregano.
  3. Sekoita kastikkeen aineet ja tarjoa salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
79 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›