Kreikkalainen salaatti eli horiatiki on klassikko. Siinä auringonkypsyttämät, tuoreet tomaatit, kurkku ja oliivit sekä makea sipuli tarjoillaan fetajuuston ja oliiviöljyn kanssa. Tämä ohje on suomalainen muunnos kreikkalaisesta salaatista. Se sopii alkuruoaksi tai kevyeksi lounaaksi rapean leivän kera.
1 - 2 lajia | salaatinlehtiä |
1 (200 g) | vihreä paprika tai 1 kurkku |
1 rasia (250 g) | kirsikkatomaatteja |
1 | punasipuli |
1 prk (180 g) | |
1 dl | mustia oliiveja |
tuoretta basilikaa tai oreganoa | |
Mehu-öljykastike | |
---|---|
½ dl | |
1 rkl | oliiviöljyä |
½ rkl | sitruunamehua |
1 rkl | sokeria |
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.