Kreikkalaiset paahtotaskut

Kreikkalaiset paahtotaskut

30 min
keskitaso
147 kcal / 100g
7
3

Kreikkalaiset maut valtaavat pitaleivät, kun taskuun sujautetaan muhkeat karitsan jauhelihapihvit ja reilusti tuoreita kasviksia.

Ainekset

4 annosta
400 g
karitsan paistijauhelihaa
1 prk (160 g)
1/2 - 1 dl
tuoretta minttua
ripaus
suolaa
¼ tl
rouhittua mustapippuria
200 g
kesäkurpitsaa
½ dl
vehnäjauhoja
ripaus
suolaa
50 g
rucolaa
2
tomaattia
16 kpl
kivettömiä kalamata-oliiveja
2 dl
4
pitaleipää

Paistamiseen

Ohje

  1. Sekoita jauheliha, valutettu salaattijuusto ja hienonnettu minttu tasaiseksi massaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Jaa massa neljään osaan ja taputtele ohuehkoiksi pihveiksi. Paista pannulla kypsiksi. Nosta pihvit sivuun ja peitä foliolla.
  3. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi. Pyörittele suolalla maustetuissa vehnäjauhoissa. Paista pannulla Oivariini rasvassa rapeiksi. Jätä pannu lieden sivuun.
  4. Viipaloi tomaatit ja puolta oliivit. Huuhtele ja kuivaa rucola.
  5. Halkaise pitaleivät siten, että ne muodostavat taskun. Täytä pihveillä, kasviksilla ja jogurtilla. Pariloi paahtotaskut halutessasi voileipägrillissä.

Vinkki

* Mikäli sinulla ei ole voileipägrilliä, voit paahtaa pitaleivät leivänpaahtimessa, kuivalla paistinpannulla tai uunissa 200 asteessa n. 5 min. Pitaleivät voi myös lämmittää mikrossa. Täytä paahtamisen jälkeen.* Kokeile paahtotaskun kastikkeena myös tsatsikia.
Lisukkeeksi
Luomutzatziki
20 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
147 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
6 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
53 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)