Kuhakeitto yrttiöljyllä

Kuhakeitto yrttiöljyllä

Tämä hienon makuinen kuhakeitto tarjoillaan yhdessä yrttiöljyn kanssa, ja keitto sopii mainiosti esimerkiksi illallisen alkuruoaksi.

40 min
keskitaso
102 kcal / 100g
0
0

Ainekset4 annosta

4 annosta
6
kiinteää perunaa
1
sipuli
1
tuore fenkoli
ripaus
sahramia
2 rkl
1 l
vettä
2
kalaliemikuutiota
½ tl
suolaa
2
laakerinlehteä
2 rkl
sitruunamehua
400 g
kuhaa fileenä
2 dl

Yrttiöljy

½ dl
tilliä
½ dl
sitruunabasilikaa
¾ dl
oliiviöljyä
1 tl
sitruunamehua
ripaus
suolaa
ripaus
sokeria
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Kuori ja paloittele perunat. Hienonna sipuli ja viipaloi fenkoli ohuiksi viipaleiksi. Kuullota sipulia, fenkolia ja sahramia voissa 2 min ajan.
  2. Lisää perunat. Kuullota hetki ja lisää vesi, kalaliemikuutio, suola ja laakerinlehdet. Keitä n. 15 min tai kunnes perunat ovat lähes kypsiä.
  3. Lisää sitruunan mehu, kuutioitu kuha sekä kerma. Anna kiehua muutaman min ajan.
  4. Valmista yrttiöljy. Mittaa kaikki aineet korkeareunaiseen kulhoon ja sekoita sauvasekoittimella. Pirskota öljyä ennen tarjoilua keiton pinnalle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
102 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,7 g
Kalsium
24 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)