Kukkakaali Mac & Cheese karitsalla höystettynä

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

Kukkakaali Mac & Cheese karitsalla höystettynä

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

1 h

Kukkakaalilla ja karitsalla tuunattu mac & cheese maistuu koko perheelle. Täyteläinen maku sopii myös perinteisen makaronilaatikon ystäville. Resepti on Hella & houkutus -blogin käsialaa.

Ainekset

Kukkakaalitäyte

1 pieni
Kukkakaali
7 dl
1 tl
suolaa

Pasta

250 g
pastaa
1 l
vettä
1 tl
suolaa

Karitsa

300 g
karitsan paistijauhelihaa
suolaa

Juustokastike

1 dl
2 rkl
vehnäjauhoja
suolaa
rouhittua mustapippuria
¼ tl
muskottipähkinää
200 g
lehtipersiljaa

Ohje

  1. Kukkakaalitäyte & pasta

  2. Huuhtele kukkakaali ja lohko se pieniksi nupuiksi.
  3. Kiehauta maito ja lisää joukkoon kukkakaalin nuput sekä suola.
  4. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes kukkakaalit ovat melkein kypsiä.
  5. Kiehauta vesi toisessa kattilassa ja lisää suola ja pasta. Keitä pasta kypsäksi ja valuta se.
  6. Nosta valmiit kukkakaalinuput pastan sekaan. Kaada kaali-pastaseos voideltuun uunivuokaan. Jätä kukkakaalimaito odottamaan.
  7. Karitsa

  8. Paista samalla karitsan jauheliha kuumalla pannulla ja mausta suolalla. Lisää jauhelihan joukkoon kourallinen hienonnettua lehtipersiljaa.
  9. Kaada karitsat uunivuokaan ja sekoita pastan ja kukkakaalien joukkoon.
  10. Juustokastike

  11. Sekoita maitodesiin vehnäjauhot. Kuumenna kukkakaalimaito kiehuvaksi ja vispaa maito-vehnäjauhoseos joukkoon.
  12. Sekoita hyvin ja keitä kukkakaalimaitoa noin 5 minuuttia.
  13. Mausta suolalla, mustapippurilla ja muskottipähkinällä.
  14. Lisää lopuksi joukkoon raastettu cheddar ja sekoita tasaiseksi. Kaada kastike uunivuokaan ja sekoita pastan kanssa.
  15. Mac & cheese

  16. Paista vuokaa 200 asteessa noin 30 minuuttia kunnes vuoka on saanut kauniin kullanruskean värin. Koristele lehtipersiljalla ennen tarjoilua.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö