Kukkakaali-porkkanakeitto

Kukkakaali-porkkanakeitto

Kukkakaalista ja porkkanasta valmistuu pehmeän makuinen sosekeitto.

Ainekset5 annosta

5 annosta
1 (750 g)
kukkakaali
1 (130 g)
porkkana
1 l
vettä
1
kasvisliemikuutio
1 prk (2,5 dl)
½ tl
suolaa

Ohje

  1. Puhdista, paloittele ja huuhdo kukkakaali ja kuori porkkana.
  2. Keitä kasvikset liemikuutiolla maustetussa vedessä kypsiksi, n. 15 min.
  3. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää ruokakerma. Kuumenna ja mausta.
Vinkki

Vinkki

* Lisää keiton päälle halutessasi Valio raejuustoa tai paahdettuja auringonkukansiemeniä. Voit käyttää myös sulatettuja, valutettuja katkarapuja (kuumenna ne nopeasti voissa pannulla ennen keiton päälle lisäämistä), hienonnettua kylmäsavulohta, kinkkua tai kylmäsavustettua naudanlihaa. Vähennä tällöin lisätyn suolan määrää. Voit myös paahtaa pannulla voissa pieniä ruisleipäkuutioita ja lisätä niitä keittoon* Mausta keitto varovasti, etteivät kasvisten hienot maut peity. Lisää halutessasi tuoretta kynteliä tai ripaus musta- tai valkopippuria.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
26 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
2 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›