Kukkakaalikeitto

Kukkakaalikeitto

Lempeän maukas kukkakaali on mainio nopean, arkisen sosekeiton raaka-aine. Kolmen juuston ruokakerma maustaa ja tekee keitosta täyteläisen. Lisää halutessasi joukkoon esimerkiksi katkarapuja tai kylmäsavulohta.

Ainekset5 annosta

5 annosta
1 (700 g)
kukkakaali
6 dl
vettä
¾ tl
suolaa
1 prk (2,5 dl)
½ dl
hienonnettua ruohosipulia

Ohje

  1. Puhdista, paloittele ja huuhdo kukkakaali. Keitä kukkakaali suolalla maustetussa vedessä kypsäksi, n. 15 min.
  2. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää ruokakerma. Kuumenna.
  3. Viimeistele ruohosipulilla.

Vinkki

Lisää keittoon sulatettuja, valutettuja katkarapuja, pieneksi hienonnettua kylmäsavulohta, kinkkua tai kylmäsavustettua naudanlihaa. Voit myös paahtaa pannulla voissa pieniä ruisleipäkuutioita tai murennettuja hapankorppuja ja lisätä niitä keittoon.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
30 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
2 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g
Kalsium
31 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›