Kukkakuppikakut synttärikutsuille, alkaen 1 v.

Kukkakuppikakut synttärikutsuille, alkaen 1 v.
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Kukkakuppikakut synttärikutsuille, alkaen 1 v.

Kukkakuppikakut synttärikutsuille, alkaen 1 v.

Päärynäsoseen mehevöittämät kuppikakut maistuvat sekä pienille että isommille juhlijoille. Koristelussa voi käyttää mielikuvitusta. Esimerkiksi kukan terälehdet syntyvät kuin itsestään vaahtokarkeista leikkaamalla.

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
17 min
Yhteensä
32 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
22 arvostelua

Ainekset12 kpl

12 kpl
1 iso
kananmuna
1 ¼ dl
tummaa sokeria, esim. fariini- tai ruokokidesokeria
2 dl
makeuttamatonta päärynäsosetta
1 dl
3 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
12
Amerikan muffinivuokaa

Kuorrutus

1 dl
1 dl
½ dl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria

Koristeeksi

12 kpl
vaahtokarkkeja
kotimaisia vadelmia tai värikkäitä karkkeja

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen muna ja sokeri. Lisää päärynäsose ja Oivariini seoksena. Lisää jauhot ja leivinjauhe siivilän läpi.
  2. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Jaa se muffinivuokiin.
  3. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa n. 17 min tai kunnes kypsiä. Jäähdytä.
  4. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka, tomusokeri ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi.
  5. Jaa kuorrutus muffinineille ja levitä veitsellä pintaan.
  6. Leikkaa jokainen vaahtokarkki 4:ksi viipaleeksi saksilla. Muodosta niistä kukan terälehdet muffineille. Lisää keskustaan vadelma tai värikkäät hedelmäkarkit.
Vinkki

Vinkki

* Koristele halutessasi kuppikakut nonparelleilla tai lakritsinauhalla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
287 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
37 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.