Siirry sisältöön
Kukkakuppikakut synttärikutsuille, alkaen 1 v.

Kukkakuppikakut synttärikutsuille, alkaen 1 v.

Päärynäsoseen mehevöittämät kuppikakut maistuvat sekä pienille että isommille juhlijoille. Koristelussa voi käyttää mielikuvitusta. Esimerkiksi kukan terälehdet syntyvät kuin itsestään vaahtokarkeista leikkaamalla.

Kukkakuppikakut synttärikutsuille, alkaen 1 v.

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 iso kananmuna
  • 1¼ dl tummaa sokeria, esim. fariini- tai ruokokidesokeri
  • 2 dl makeuttamatonta päärynäsosetta
  • 1 dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 12  Amerikan muffinivuokaa

Kuorrutus

  • 1 dl
    Valio Eila® vispikermaa
    Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
    Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 1 dl (125 g)
    Valio maitorahkaa
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio maitorahka 500 g laktoositon
  • ½ dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Koristeeksi

  • 12 vaahtokarkkeja
  • 0 kg kotimaisia vadelmia tai värikkäitä karkkeja

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen muna ja sokeri. Lisää päärynäsose ja Oivariini seoksena. Lisää jauhot ja leivinjauhe siivilän läpi.
  2. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Jaa se muffinivuokiin.
  3. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa n. 17 min tai kunnes kypsiä. Jäähdytä.
  4. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka, tomusokeri ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi.
  5. Jaa kuorrutus muffinineille ja levitä veitsellä pintaan.
  6. Leikkaa jokainen vaahtokarkki 4:ksi viipaleeksi saksilla. Muodosta niistä kukan terälehdet muffineille. Lisää keskustaan vadelma tai värikkäät hedelmäkarkit.

Vinkki

Koristele halutessasi kuppikakut nonparelleilla tai lakritsinauhalla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 282 kcal
Proteiini 4,8 g
Hiilihydraatti 35,6 g
Rasva 13 g
Tyydyttynyt rasva 3,8 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kotimaisia vadelmia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search