Kuningatartuulihatut

Kuningatartuulihatut
Tehnyt PetteriValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Petteri Valio Koekeittiöstä

Kuningatartuulihatut

Kuningatartuulihatut

Tuulihatut sopivat hyvin kevään ja kesän ruokajuhliin. Täytteissä vain mielikuvitus on rajana.

Valmistusaika

Työaika
40 min
uunissa
20 min
Yhteensä
1 h

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset20 kpl

20 kpl
75 g
1 ½ dl
vettä
1 ½ dl
vehnäjauhoja
3 isoa
kananmunaa

Täytteeksi

1 prk (200 g)
kotimaisia vadelmia tai mansikoita

Koristeluun

valmista kinuskikastiketta
tomusokeria

Ohje

  1. Kiehauta voi ja vesi kattilassa. Lisää jauhot. Anna seoksen kiehua; vatkaa samalla seosta puuhaarukalla, kunnes se on tasaista, kiiltävää ja irtoaa kattilan pohjasta. Nosta kattila levyltä.
  2. Lisää munat jäähtyneeseen seokseen yksitellen. Ota kattilasta tukeva ote ja vatkaa voimakkaasti puuhaarukalla joka munan jälkeen, kunnes tasaista. Ota taikinasta kahdella lusikalla nokareita ja nostele pellille leivinpaperille. Voit myös pursottaa seosta isolla tyllalla.
  3. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 20 min tai kunnes tuulihatut ovat saaneet väriä ja ovat kypsiä. HUOM! Älä avaa uuninluukkua ensimmäisen 15 minuutin aikana, etteivät tuulihatut laske. Jäähdytä.
  4. Leikkaa kannet irti. Täytä maustetulla rahkalla ja halutessasi marjoilla. Laita kansi päälle. Valuta päälle kinuskikastiketta tai sihtaa tomusokeria. Tarjoa heti.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
201 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
15 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.