Kuorrutettu punasipulikeitto

Kuorrutettu punasipulikeitto
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Kuorrutettu punasipulikeitto

Kuorrutettu punasipulikeitto

Sipulikeitto on oikea klassikko. Kokeile perinteisen sijaan valmistaa keitto punasipuleista.

Valmistusaika

Työaika
50 min
uunissa
10 min
Yhteensä
1 h

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
500 g
punasipulia
4
valkosipulin kynttä
2 rkl
1 rkl
sitruunamehua
1/2 - 1 dl
etikkapunajuurilientä
1 l
kanalientä tai kasvislientä
1 tl
timjamia , meiramia tai oreganoa
½ tl
rouhittua mustapippuria
2 rkl
vehnäjauhoja
4
vaaleaa vuokaleipäviipaletta paahdettuna
½ pussia (à 130 g)

Ohje

  1. Kuori, halkaise ja viipaloi sipulit ja valkosipulin kynnet.
  2. Paista ne Oivariini rasvassa kuultaviksi, älä ruskista. Lisää sitruunamehu ja etikkapunajuurien liemi. Sekoita ja anna kiehahtaa. Lisää liemi ja mausteet. Kuumenna ja anna kiehua hiljalleen n. 30 min.
  3. Sekoita vehnäjauhot n. 1 dl kylmää vettä ja lisää seos keittoon samalla sekoittaen. Anna kiehua vielä muutama min, sekoittele välillä.
  4. Siirrä keitto uuninkestävään kulhoon tai annoskulhoihin. Lisää pinnalle paloiteltu leipä ja kostuta leipää sipulikeitolla. Ripottele päälle juustoraastetta.
  5. Kuorruta 250 asteessa n. 10 min. Tarjoa heti.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
71 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,0 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›