Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kuorrutetut donitsit

Uppopaistetut donitsit maistuvat yksinkertaisimmillaan sokerissa pyöriteltyinä. Donitsit voi myös kuorruttaa ekstraherkullisiksi. Tässä ohjeessa donitsit kuorrutetaan kahdella maulla: suklaalla ja sitruunalla.

Kuorrutetut donitsit
Kuorrutetut donitsit

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 kananmunaa
  • ½ dl sokeria
  • 2 dl
    Valio Keittiön ruokakermaa 15%
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 1 sitruunan kuori raastettuna
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Uppopaistoon

  • 1-1½ l rypsiöljyä

Suklaakuorrutus

  • 110 g (2 dl) tomusokeria
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 4 rkl vettä

Sitruunakuorrutus

  • 165 g (3 dl) tomusokeria
  • 4 tl sitruunamehua
  • 1 rkl vettä
  • keltaista karamelliväriä, pastaväri

Donitsien pinnalle

  • 0 kg strösseleitä
  • 0 kg pistaasipähkinärouhetta

Ohje

  1. Aloita donitsien valmistaminen vatkaamalla munat ja sokeri vaahdoksi.
  2. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää vaahtoon vuorotellen kermaa ja kuivia aineita. Lisää lopuksi pehmeä tai sulatettu voi. Anna donitsitaikinan turvota 15 min.
  3. Kauli taikina noin 1 - 1 1/2 cm:n paksuiseksi levyksi. Ota levystä muotilla tai lasilla (Ø 8 cm) taikinapaloja. Tee niihin keskelle reikä sormella ja pyöritä alustaa vasten niin, että reiästä tulee n. 2 cm leveä.

Uppopaisto (ks. vinkit alla)

  1. Kuumenna öljy valurautapadassa tai paksupohjaisessa teräskattilassa. Kokeile öljyn kuumuutta (160 - 180 astetta) vaalealla leipäpalalla. Öljy on riittävän kuumaa, jos leipä tulee kauniin ruskeaksi 1 - 2 minuutissa.
  2. Kypsennä donitseja pari-kolme kerrallaan. Laske donitsit reikäkauhalla kuumaan öljyyn ja paista molemmin puolin kullanruskeiksi. Nosta ja valuta donitsit reikäkauhassa ja nosta talouspaperin päälle.

Kuorrutus

  1. Jos valmistat vain yhden kuorrutuksen, tuplaa määrä.
  2. Sekoita kuorrutusaineet keskenään. Neste kannattaa lisätä osissa, jotta saa kerralla sopivan rakenteista. esim. jos kuorrutus tuntuu liian paksulta, lisää hieman vettä.
  3. Valuta kuorrutusta donitseille. Ripota pinnalle strösseleitä tai pistaasipähkinärouhetta ennen kuin kuorrutus kuivaa.

Vinkki

Kypsennykseen käytettävän öljyn määrä riippuu padan / kattilan koosta. Paistoöljyn määrää ei ole mukana rav.ainelaskelmassa. Varaa lieden lähelle kansi siltä varalta, että öljy kuumenee liikaa tai kuumaan öljyyn pääsee vettä. Siivilöi käytetty öljy jäähtyneenä takaisin öljypulloon. Säilytä jääkaapissa. Voit käyttää samaa öljyä 2 - 3 paistokertaan. Älä kaada vanhentunutta öljyä viemäriin, vaan hävitä se tyhjässä pullossa sekajätteen mukana.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 549 kcal
Proteiini 3 g
Hiilihydraatti 29 g
Rasva 47,2 g
Tyydyttynyt rasva 4,7 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • keltaista karamelliväriä
  • strösseleitä
  • pistaasipähkinärouhetta
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search