Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kurkumarisotto

Valmista kurkuman kauniin keltaiseksi värjäämä ateria. Värikäs risotto on omiaan juhlapöydässä tai arkiruokailua piristämään. Joukkoon voi lisätä myös esim. tuoretta parsaa, jolloin risoton voi nostaa vaikka kasvisruokailijan pääsiäispöytään. Ruoka valmistuu puolessa tunnissa, parsarisotto vie parsojen käsittelyn verran pidempään.

Kurkumarisotto
Kurkumarisotto

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 7½ dl vettä
  • kasvisliemikuutiota
  • 200 g sipulia
  • 1-2  (75 g) varsisellerin vartta
  • 3 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 3½ dl risottoriisiä, arborio
  • 2 tl kurkumaa
  • 1½ dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 dl
    Valio Keittiön paksumpi ruokakermaa
    Valio paksumpi ruokakerma on maultaan täyteläisempää ja rakenteeltaan tavanomaista paksumpaa ruokakermaa. Se sopii erinomaisesti kastikkeisiin,…
    Valio Keittiön paksumpi ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • 1 sitruunan kuori raastettuna
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1½ dl
    Valio Mustaleima™ raastetta
    Valio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
    Valio Mustaleima™ e130 g raaste
  • 0 kg tuoretta basilikaa
  • 1 nippu (400 g) tuoretta, vihreää parsaa

Ohje

  1. Valmista kasvisliemi yhdistämällä vesi ja liemikuutiot (tarkista tarvittaessa gluteenittomuus) kattilassa. Lämmitä liemi ja pidä se kuumana risoton valmistamisen ajan.
  2. Hienonna sipuli ja halkaistut varsisellerit. Lisää ne, sekä Oivariini, riisi ja kurkuma paistokasariin. Kuullota.
  3. Lisää joukkoon kuumaa kasvislientä n. 3 dl. Sekoita, kunnes neste on imeytynyt riisiin. Lisää kuumaa nestettä 1 - 1 ½ dl erissä välillä sekoitellen. Anna nesteen imeytyä riisiin aina ennen uutta nestelisäystä.
  4. Lisää kasvisliemen jälkeen valkoviiini ja viimeisenä ruokakerma.
  5. Mausta sitruunakuoriraasteella, sitruunamehulla ja juustoraasteella. Sekoita.
  6. Valmiin risoton kuuluu olla kosteaa ja riiseissä tulee olla vielä purutuntumaa.
  7. Tarjoa heti. Viimeistele annokset basilikalla.
  8. Ruoasta tulee 5 - 6 pääruoka-annosta tai 8 - 10 alkuruoka- / lisukeruoka-annosta.

Kurkumarisotto vihreällä parsalla

  1. Kuori nippullinen parsoja nupun alta kantaan asti ja leikkaa kovat kantaosat pois.
  2. Paloittele ja paista parsapalat kevyesti Oivariini rasvassa (1 rkl), niin että ne hieman pehmenevät. Mausta 1 tl sitruunamehua ja ripauksella suolaa. Lisää parsapalat risottoon lopuksi, jätä osa nuppupaloja annoksen koristeluun.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 108 kcal
Proteiini 3 g
Hiilihydraatti 12 g
Rasva 4,5 g
Tyydyttynyt rasva 1,8 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • tuoretta basilikaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search