Kurpitsajuustokakku

Reseptiyhteistyö: Annamari Valiolta

Kurpitsajuustokakku

Kurpitsajuustokakku

Reseptiyhteistyö Annamari Valiolta

Kurpitsajuustokakku

Tässä kakussa kurpitsa pääsee päärooliin tuomalla kakkuun paljon sekä makua että väriä. Pohja ja koristelu tehdään kanelikekseistä, joiden mausteisuus sopii kakun syksyiseen sävyyn.

12 Henkilölle
4 h
00 arvostelua

Ainekset12 n. 12 annosta

Pohja

180 g
kanelikeksejä
50 g

Täyte

800 g
700 g
kurpitsasosetta
3 ½ dl
sokeria
4 kpl
Kananmuna
1 kpl
keltuaista
1 tl
vanilja-aromia
¼ tl
muskottipähkinää

Ohje

  1. Aloita valmistamalla kurpitsasose. Leikkaa kokonainen kurpitsa (n. 1,2 kg) viipaleiksi ja poista siemenet. Paahda kurpitsapaloja uunissa 180 °C:ssa noin 45 minuuttia kunnes kurpitsat ovat pehmentyneet. Jäähdytä ja poista kuoret. Kuutioi kurpitsat kulhoon.
  2. Valmista pohja murustamalla keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja lisää keksimurun joukkoon. Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle pala leivinpaperia ja voitele vuoka. Painele keksimuru vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.
  3. Soseuta kurpitsat jogurtin, sokerin ja kananmunien kanssa tasaiseksi. Lisää lopuksi mausteet.
  4. Kaada täyte keksimurupohjan päälle ja paista uunin alatasolla 150 °C:ssa 1h 30 min. Kakku on valmis kun massa on hyytynyt mutta jää keskeltä hiukan pehmeämmäksi.
  5. Kun kakku on kypsynyt, sammuta uuni ja anna kakun jäähtyä uunissa 2 tuntia. Voit raottaa uunin luukkua varovasti 30 minuutin jälkeen. Hitaalla jäähdytyksellä estät kakun pinnan halkeamisen ja saat tasaisen lopputuloksen.
  6. Koristele jäähtynyt kakku kanelikekseillä.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.