Siirry sisältöön
Kurpitsakakku

Kurpitsakakku

Syksyn kurpitsasadosta valmistuu herkullinen kurpitsakakku pienten tai isompienkin Halloweenjuhlijoiden kemuihin. Kakku on todella helppotekoinen, sillä ainekset sekoitetaan vain keskenään ja kakku paistetaan. Koristelussa voi heittäytyä luovaksi, kuvan monisilmäinen hirviö noudattaa kakun helppotekoisuutta.

Kurpitsakakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 dl sokeria
  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 3 kananmunaa
  • 4½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl kanelia
  • ½ tl muskottipähkinää
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 3 dl kurpitsasosetta

Kuorrutus

  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 dl kurpitsasosetta
  • 1 prk (200 g)
    Valio maustettua rahkaa appelsiini
    Valio maustettu rahka appelsiini sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
    Valio maustettu rahka 200 g appelsiini laktoositon
  • 2 dl tomusokeria

Pinnalle

  • 0 kg pekaanipähkinöitä

Halloween-koristelu

  • 2 rasia (à 200 g)
    Valio Viola® appelsiini tuorejuustoa
    Valio Viola® appelsiini on raikas tuorejuusto, jossa maistuvat aurinkoiset appelsiinit. Se sekoittuu leivonnassa kauniisti erilaisiin…
    Valio Viola® e200 g appelsiini tuorejuusto laktoositon
  • 2 dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 0 kg elintarvikeväriä, oranssi
  • 0 kg sokerimassaa, valkoista ja mustaa

Ohje

  1. Yhdistä kakun ainekset, voi sulatettuna. Sekoita kevyesti tasaiseksi.
  2. Kaada taikina leivinpaperilla pohjustettuun Ø 23 cm:n irtopohjavuokaan. Paista uunin ala-/keskiosassa 175 asteessa n. 45 min.
  3. Anna pohjan jäähtyä hyvin.
  4. Valmista kuorrutus: Sulata voi, sekoita joukkoon kurpitsasose ja appelsiinirahka. Lisää tomusokeri vähin erin samalla vatkaten. Valmis kuorrutus on kiiltävää ja tasaista.
  5. Levitä kuorrutus kakun pinnalle. Koristele pekaanipähkinöillä.

Halloween-koristelu

  1. Vaahdota tuorejuusto ja kerma. Värjää oranssilla elintarvikevärillä.
  2. Pursota ruohotyllalla kakun pintaan örkin turkki.
  3. Tee valkoisesta ja mustasta sokerimassasta silmiä. Pistä ne mehupilleihin tai tikkuihin. Paina kakun päälle.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 279 kcal
Proteiini 4,7 g
Hiilihydraatti 29 g
Rasva 16 g
Tyydyttynyt rasva 9 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • pekaanipähkinöitä
  • elintarvikeväriä
  • sokerimassaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search