Kurpitsakakku

Kurpitsakakku

Syksyn kurpitsasadosta valmistuu herkullinen kurpitsakakku pienten tai isompienkin Halloweenjuhlijoiden kemuihin. Kakku on todella helppotekoinen, sillä ainekset sekoitetaan vain keskenään ja kakku paistetaan. Koristelussa voi heittäytyä luovaksi, kuvan monisilmäinen hirviö noudattaa kakun helppotekoisuutta.

3 h 5 min
keskitaso
309 kcal / 100g
0
7

Ainekset12 annosta

12 annosta
2 dl
sokeria
100 g
3
kananmunaa
4 ½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
kanelia
½ tl
muskottipähkinää
1 rkl
leivinjauhetta
3 dl
kurpitsasosetta

Kuorrutus

100 g
1 dl
kurpitsasosetta
1 prk (200 g)
2 dl
tomusokeria

Pinnalle

pekaanipähkinöitä

Halloween-koristelu

2 prk (à 200 g)
2 dl
elintarvikeväriä , oranssi
sokerimassaa , valkoista ja mustaa

Ohje

  1. Yhdistä kakun ainekset, voi sulatettuna. Sekoita kevyesti tasaiseksi.
  2. Kaada taikina leivinpaperilla pohjustettuun Ø 23 cm:n irtopohjavuokaan. Paista uunin ala-/keskiosassa 175 asteessa n. 45 min.
  3. Anna pohjan jäähtyä hyvin.
  4. Valmista kuorrutus: Sulata voi, sekoita joukkoon kurpitsasose ja appelsiinirahka. Lisää tomusokeri vähin erin samalla vatkaten. Valmis kuorrutus on kiiltävää ja tasaista.
  5. Levitä kuorrutus kakun pinnalle. Koristele pekaanipähkinöillä.
  6. Halloween-koristelu

  7. Vaahdota tuorejuusto ja kerma. Värjää oranssilla elintarvikevärillä.
  8. Pursota ruohotyllalla kakun pintaan örkin turkki.
  9. Tee valkoisesta ja mustasta sokerimassasta silmiä. Pistä ne mehupilleihin tai tikkuihin. Paina kakun päälle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
309 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
32 g
Rasva
18 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g
Kalsium
80 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›